Paula Abdul syyttää American Idol -tuottajaa seksuaalisesta häirinnästä

Laulajan mukaan Nigel Lythgoe on käynyt kahdesti häneen käsiksi.
1.1.2024 10:38

Suosittua American Idol -ohjelmaa kahdeksalla ensimmäisellä tuotantokaudella (2002-2009) tuomaroinut laulaja-koreografi Paula Abdul on nostanut ohjelman tuottajana toiminutta Nigel Lythgoeta vastaan syytteet seksuaalisesta häirinnästä. Abdul syyttää lisäksi ohjelman taustayhtiöitä – American Idol Productionsia, Dance Nation Productionsia, 19 Entertainmentia ja Fremantlemedia North Americaa – heitteillejätöstä. Asiasta uutisoi Billboard.

Muun muassa Straight Up– ja Cold Hearted -hiteistään tunnettu Abdul, 61, kertoo perjantaina 29.12.2023 Los Angelesin tuomioistuimelle jätetyssä syytteessä Lythgoen käyneen häneen käsiksi American Idolin ”ensimmäisten tuotantokausien aikana”. Abdulin mukaan hän ja Lythgoe olivat olleet kahdestaan hotellin hississä, kun Lythgoe oli yhtäkkiä painanut laulajan seinää vasten, suudellut tätä väkisin ja alkanut kouria tätä rinnoista ja sukuelimistä. Abdul oli saanut työnnettyä Lythgoen pois ja hissin ovien auettua rynnännyt hotellihuoneeseensa. Abdul sanoo soittaneensa heti tapauksen jälkeen edustajalleen, mutta ei nostanut asiasta meteliä, koska pelkäsi saavansa ohjelmasta potkut.

Syytteen mukaan Lythgoe kävi Abduliin uudelleen käsiksi vuonna 2014, kun Abdulista tehtiin tuomari So You Think You Can Dance -ohjelmaan, jonka vakiotuomarina ja tuottajana Lythgoe toimi. Abdulin mukaan hän vieraili Lythgoen kotona keskustelemassa ohjelmaan liittymisestä, kun Lythgoe oli ”heittäytynyt” sohvalla istuneen Abdulin päälle ja yrittänyt suudella tätä väkisin. Syytteen mukaan Lythgoe oli sanonut Abdulille, että heistä tulisi yhdessä ”voimakaksikko”. Lisäksi syytteessä väitetään Abdulin nähneen, miten Lythgoe oli vuonna 2015 So You Think You Can Dance -ohjelman kuvauksissa kourinut laulajan avustajaa.

”Syytteen nostaminen oli selvästi hyvin raskas päätös, mutta Abdul tietää edustavansa lukuisia samassa tilanteessa olevia selviytyjiä ja hakee päättäväisesti oikeutta”, Abdulin asianajaja Douglas Johnson kommentoi.

Lythgoe, 74, on kiistänyt jyrkästi hänestä esitetyt syytteet ja kertoo olevansa ”shokissa” sekä ”hyvin surullinen” Abdulin väitteistä kuultuaan. Abdulia Lythgoe taas kutsuu ”rakkaaksi”, mutta ”täysin platoniseksi” ystäväksi.

”Vaikka Paulan epävakaa käyttäytyminen onkin hyvin tiedostettu asia, en voi ymmärtää, miksi hän nostaa syytteet asiasta, jonka hän tietää olevan valetta. Mutta sen lupaan, että tulen taistelemaan näitä törkeitä väitteitä vastaan kaikin voimin”, Lythgoe toteaa julkaisemassaan tiedotteessa.

Lisää luettavaa