Pearl Jam -kitaristi sanoo ”vähemmän musiikillisesti lahjakkaiden” artistien syrjäyttäneen kasarihevitähdet

31.7.2022 18:13

Mikä tappoi kasarihevin? Monet löytävät syyn siihen grungen noususta, joka sai nuoret (ja varttuneemmatkin) muusikot vaihtamaan spandexit flanelliin. Murroksen keskiössä operoineen Pearl Jamin kitaristi Stone Gossard kertoo nyt oman näkemyksenä aiheesta.

Asia nousi esiin, kun Gossardia pyydettiin VWMusicin haastattelussa kommentoimaan käsitystä, jonka mukaan grunge ”katkaisi monen muusikon uran siihen paikkaan”.

Kitaristin mukaan ”hard rock oli tuossa vaiheessa jumittunut paikoilleen”, antaen ”vähemmän musiikillisesti lahjakkaille” artisteille mahdollisuuden muovata tyylisuuntaa ”uusista perspektiiveistä” ja ”uudistaa” sitä.

Muusikoilla oli Gossardin mukaan ”tilaisuus sanoa: ’Hei, on toinenkin tapa soittaa rockbiisejä. On toinenkin tapa säveltää raskaita biisejä. Ja on toinen tapa luoda kaaosta ja energiaa noilla kappaleilla, jotka ovat normaalin heavy metal -väripaletin ulkopuolella.”

Gossard tähdentää varttuneensa kuunnellen uuden aallon brittiheviä, ja että ”monet noista heavy metal -bändeistä ovat edelleen kuvioissa, joten ne eivät selvästikään kuolleet.”

”Toki monet niistä ovat kokeneet muutoksia ja jotkut toki kuolivat pois, mutta se on elämän kiertokulkua se”, Gossard sanoo. ”Rakastan hard rockia, mutta uudistuminen ja uudelleensyntyminen ovat osa taidetta.”

Lisää luettavaa