Perjantaibiisi: Ahola – Rebel

Soundi.fi:n jokaperjantaisessa Perjantaibiisi-sarjassa nostetaan esille yksi ajankohtainen kotimainen kappale. Tänään framille nostetaan ensisoittonsa saava Aholan Tug Of War -albumilta pois jäänyt Rebel.

Jarkko Ahola on monesta tuttu laulaja. Mies on laulanut muun muassa Teräsbetonissa ja Northern Kingsissä sekä tulkinnut joululauluja raskaammalla kädellä.

Aholan luotsaama hard rock -yhtye Ahola julkaisi toisen albuminsa Tug Of War maaliskuussa. Rebel jäi ulos albumilta, mutta nyt se saa ensisoittonsa Soundin perjantaibiisinä.

− Kappale tuli viime metreillä mukaan, kun kitaristimme Antti Karhumaa toimitti riffittelyn kuultavaksi. Minulla oli vaikeuksia saada lyriikoihin kosketusta ja tulkintaani syvyyttä. Bändin liiderinä ja ennen kaikkea tulkitsijana koen tärkeäksi, että biisissä tai ainakin lyriikoissa on jotain mistä saan kiinni, Jarkko Ahola kertoo Rebelin taustoista.

− Siinä alkoi syntyä fiilis, että jos bonusraidalle on tarvetta, niin tässä on sellainen, koska levyn muu linja oli mielestäni vähän erilainen. Nyt kun Rebel näkee päivänvalon Soundin perjantaibiisinä, niin sen ehkä vähän humoristinen kertsin rockabillyote ja kauttaaltaan letkeä kitarointi toimii viikonlopun aloittajana oikein mainiosti!

Aholassa soittavat Aholan itsensä ja Karhumaan lisäksi Jari Laitinen ja Antti Mäkelä. Yhtye jatkaa keikkailua Tug Of Warin tiimoilta.

− Olemme selvästi saaneet lisää sekä kuulijoita että diggareita. Tehdään rauhassa sovitut sekä mahdolliset tulevat keikat ja katsellaan sitten, että mitä seuraavaksi. Omalta osaltani ohjelmaa on kesäksi tulossa toisen soololevyn työstämisen tiimoilta ja vähän muutakin, josta tiedotetaan lähiaikoina, laulaja vinkkaa.

Perjantaibiisi: Ahola − Rebel