Pertti Kurikan Nimipäivien jäähyväiset peruttu

Pertti Kurikan Nimipäivät lähtee kymmenen päivän mittaiselle Englannin­-rundille aikavälillä 11.-­21. joulukuuta. Se olikin vähällä jäädä yhtyeen viimeiseksi. ”Solisti Kari Aallolle iski kyllästyminen ja jossakin vaiheessa näytti jo siltä, ettei bändi jatka näiden keikkojen jälkeen”, kertoo yhtyeen manageri Kalle Pajamaa.

Onneksi tummat pilvet ovat nyt kaikonneet yhtyeen taivaalta.

– Kari sanoi, että PKN jatkaa Englannin­-kiertueen jälkeen. Kiinaankin pitäisi lähteä. Oltaisiin vain yksi päivä ja lähdettäisiin takaisin kotiin. Sitten olisi monta päivää vapaata. Ja sitten mä haluan, että Pertti Kurikan Nimipäivien äänitykset pitäisi äänittää sen takia, että siitä saadaan rahaa, palkkaa ja keikkaliksaa, sanoo rumpali Toni Välitalo.

Punkzine Kotipäivänkin sisällöstä pitkälle vastaava kitaristi Pertti Kurikka on puolestaan julkaissut Kalevi Helvetti ­-nimellä kirjan, joka sisältää kauhutarinoita.

– Kirjassa on hyviä asioita sekä helvettijuttuja. Siellä on juttuja lohikäärmeistä, paholaisesta, hirviöpaholaisesta, mustavalkoisesta haamusta sekä vanhasta käärmeestä, jota kutsutaan Perkeleeksi ja Saatanaksi. Siellä on juttuja ja kuvia Perkeleestä, joka käskee hyppäämään metrojunan, raitiovaunun, junan tai kuorma­auton alle. Se käskee toimimaan hänen tavoin ja tekemään hävyttömiä asioita. Jos mulla on huono päivä niin kirjoitan näitä asioita paperille. Kirjasta tuli sellainen kuin olin ajatellut. On siinä hyviäkin asioita. Tuli hyvä fiilinki, kertoo Kurikka.