Peter Gabrielilta uutta musiikkia odottavilla on aihetta juhlaan vielä tänä vuonna, mikäli maestron rumpalia on uskominen

5.6.2022 18:11

Peter Gabriel ei ole julkaissut varsinaista sooloalbumia 20 vuoteen, mutta tähän on mahdollisesti tulossa muutos vielä tänä vuonna, ainakin mikäli muusikon pitkäaikaista rumpalia Manu Katchéa on uskominen. Katché nimittäin sanoo L’Illustrén haastattelussa, että ”olemme viimeistelemässä uutta albumiamme”, ja maailmankiertuekin olisi lyömäsoittajan mukaan alkamassa ensi vuoden toukokuussa Euroopasta.

Katché puhui aiemmin tänä vuonna I/O-työnimellä kulkevasta levystä ranskalaiselle Ouest France -sanomalehdelle jutustellessaan. Gabriel itse totesi viime vuoden lopulla italialaiselle Specchio-lehdelle työskennelleensä yhtyeensä kanssa uuden kappalemateriaalin parissa. Laulaja on myös jakanut säännöllisen epäsäännöllisesti kuvia itsestään Katchén, basisti Tony Levinin ja kitaristi David Rhodesin kanssa Real World Studion uumenista.

Gabrielin edellinen kokonaan uudesta materiaalista koostunut pitkäsoitto Up ilmestyi vuonna 2002. Vuoden 2010 Scratch My Back koostui covereista ja seuraavan vuonna ilmestynyt New Blood sisälsi puolestaan uusia versioita Gabrielin vanhoista kappaleista.

Jäämme suurella mielenkiinnolla odottamaan mitä tuleman pitää!

Lisää luettavaa