Peter Gabrielin mysteerilevyltä jälleen uusi single – Kappale kertoo kuolevaisuudesta ja ajan rajallisuudesta

Biisi on tulevan albumin seitsemäs single.
4.7.2023 19:15

Peter Gabriel on julkaissut seitsemännen singlen tulevalta I/o-nimiseltä albumiltaan. Mahdollisesti myöhemmin tänä vuonna ilmestyvän levyn ympärillä on jokseenkin erikoinen julkaisukonsepti, sillä uusia kappaleita tippuu aina jokaisen täysikuun aikaan. Albumin ensimmäinen sinkku Panopticom julkaistiin tammikuussa.

Tuore single So Much kertoo Gabrielin mukaan kuolevaisuudesta, vanhenemisesta ja elämän valoista ja iloista.

”Luulen, että kun tulee tähän ikään, kuolevaisuutta joko pakenee tai sitä päin syöksyy yrittäen elää elämää täysillä, mikä on ollut minusta aina järkevämpää. Ne maat, joissa kuolema on osa kulttuuria, ovat aina vaikuttaneet kaikkein eläväisimmiltä”, 73-vuotias muusikko kertoo.

”Olen koukussa uusiin ideoihin ja kaikenlaisiin projekteihin. Innostun asioista, haluan hyppiä ympäriinsä ja tehdä erilaisia asioita. Minusta on mahtavaa olla tuollaisen sotkun ympärillä! Mutta samaan aikaan se tarkoittaa myös sitä, että käytettävissä on vain rajallinen määrä aikaa. Kappale kertoo näiden asioiden tasapainottamisesta.”

Seuraavia singlejä voidaan oletettavasti odottaa ilmestyväksi elokuun ensimmäisenä ja viimeisenä päivänä. Tulevan albumin julkaisuajankohta tai tarkka kappalemäärä ei ole vielä tiedossa. Setlist.fm -sivuston mukaan Gabriel on esittänyt kevään ja kesän aikana keikoillaan kolmeatoista eri kappaletta albumilta. Uusi single So Much on kuultu livenä vain kerran, Kööpenhaminassa toukokuun lopussa. Alta voit kuunnella biisin studio- sekä liveversiot.

 

Lisää luettavaa