Phil Campbell muistelee ensitapaamistaan Lemmyn kanssa: ”Näen siitä yhä painajaisia”

Shutterstock / AOP

Tapahtuipa kauan sitten, vuoden 1973 tienoilla, että Phil Campbellin ja Lemmy Kilmisterin tiet kohtasivat ensimmäisen kerran. Se oli kauniin ystävyyden alku, sillä kaksikko päätyi lopulta soittamaan samassa bändissä yli 30 vuoden ajan. Campbell liittyi Motörheadiin vuonna 1984 ja jatkoi yhtyeessä aina sen hajoamiseen asti vuonna 2015.

Tätä ei kuitenkaan kumpikaan osannut vielä ensitapaamisella arvata – ihan jo senkin vuoksi, että Campbell oli kohtaamisen aikaan 12-vuotias. Nuclear Blast -yhtiön promovideolla Campbell muistelee, miten hän murrosiän kynnyksellä matkasi Walesin Cardiffiin katsomaan Lemmyn silloista bändiä Hawkwindiä.

”Bändin valoshow ja kaikki oudot puheet pelottivat minua helvetisti. Näen vieläkin painajaisia siitä. Se oli todellinen show, ja bändi oli uransa huipulla silloin. Se oli hyvin mieleenpainuvaa”, Campbell sanoo.

”Pyysin Lemmyltä nimikirjoituksen tuona iltana. Minulla on se edelleen tallessa.”

Campbellin mukaan Lemmy oli ainoa Hawkwind-muusikko, joka tuli tervehtimään yleisöä keikan jälkeen.

”Hän etsi varmaan jotain hupia, tai tietä paikalliseen kasinoon”, Campbell sanoo.

”Kerroin tästä reissusta hänelle moneen kertaan, ja hän oli, että ’joo Phil, olet kertonut tuon aikaisemminkin, pidä nyt turpasi kiinni’. Jos joku olisi kertonut minulle tuolloin, että olisin hänen kanssaan samassa bändissä vuosikymmenten ajan, olisin pitänyt tyyppiä hulluna.”