Phil Collins on ”ehdottomasti eläköitynyt”, sanoo muusikkosuuruuden poika

9.4.2022 20:37

Genesis-rumpali Nic Collins uskoo isänsä Phil Collinsin eläköityneen musahommista yhtyeen viimeiseksi jääneen keikan jälkeen.

Phil Collins ei terveydellisten ongelmien takia kykene enää soittamaan rumpuja, ja mies keskittyikin Genesiksen jäähyväiskiertueella laulamiseen.

Rolling Stone kysyi Niciltä, voisiko Phil mahdollisesti lähteä vielä soolokiertueelle.

”Arvelisin, että hän on ehdottomasti eläköitynyt”, Nic Collins vastaa. ”Jos kysyt asiaa vakavissaan, niin luulen Lontoon-keikan jääneen isäni viimeiseksi konsertiksi. Mutta toisaalta hän sanoi niin vuonna 2004 ja päädyimme kiertämään vuonna 2018. Koskaan ei voi olla varma.”

”Luulen isäni olevan toisaalta myös innoissaan seuraavasta askeleesta elämässään”, Nic jatkaa. ”Musiikki on antanut hänelle niin paljon, ja tietenkin myös ottanut. Hänen uransa on pitkälti määrittänyt hänen elämäänsä viimeiset 50 vuotta. Luulen, että mahdollisuus ottaa etäisyyttä ja vapautua vuosikymmenten paineista on hänen kannaltaan ainoastaan mukavaa. Ajattelen sen olleen hänen osaltaan tässä, mutta kukapa tietää?”

Nic sanoo, että Philin uupuminen rumpujakkaralta vaati muutoksia yhtyeen konsertteihin.

”Emme voineet ujuttaa settiin niin paljon instrumentaalikamaa kuin ennen”, Nic selittää. ”Se oli niin iso osa Genesiksen instrumentaalista puolta. Tiedän että isäni ikävöi rumpujen soittamista, ja tiedän fanienkin toivoneen näkevänsä hänet [rumpaloimassa]. Minäkin toivon, että hän voisi edelleen soittaa.”

Lisää luettavaa