Pink Floydin Roger Waters kommentoi somessa Israelin ja Palestiinan konfliktia – kommenttiosio räjähti heti käsiin

Roger Waters nostatti someraivon Facebookissa julkaisemallaan videolla, jolla mies ottaa kantaa Isrealin ja Palestiinan konfliktiin sekä antaa täyden tukensa skotlantilaiselle jalkapalloseura Celticsille.

Euroopan jalkapalloliitto Uefa tuomitsi Celticsin sakkorangaistukseen skottien ja israelilaisen Hapoel Be’er Shevan välisestä ottelusta, jossa tuhat Celtics-fania heilutti katsomossa Palestiinan lippua. Waters kutsuu Uefan sakkopäätöstä ”ällistyttävän imbesilliyden” osoitukseksi.

Kuten näin paloherkän aiheen äärellä arvata saattaa, räjähti videon kommenttiosio käsiin alta aikayksikön. Pöytään lyödään antisemiitti- ja siionistikortteja sellaiseen tahtiin, että heikompaa hirvittää ja ylipäänsä koko kommenttiosio on melko rumaa luettavaa. Watersin videon näet alta ja sen kommentteihin pääset tästä.

Roger Waters on vuosien ajan ottanut voimakkaasti kantaa Israelin ja Palestiinan väliseen konfliktiin. Eikä hän ole ainoa muusikko, sillä muun muassa Serj Tankian että Eddie Vedder ovat tuoneet ajatuksiaan julkisuuteen asian tiimoilta.