”Pitää tehdä ne itselle tärkeät jutut silloin kun aikaa vielä on” – Turisas-viulisti sooloilee, kuuntele single

10.6.2021 19:56

Olli Vänskä soittaa viulua Suomen kansainvälisesti menestyneimpiin metallibändeihin lukeutuvassa Turisas-yhtyeessä ja hänen soittoaan on kuultu myös muun muassa Finntrollin, Moonsorrow’n ja Crimfallin levyillä. Hän on soittanut myös useita keikkoja Korpiklaanin riveissä. Perjantaina 11.6. suoratoistopalveluihin ilmestyy vuorostaan Vänskän ensimmäinen soolosingle Deadline, joka on jo nyt kuunneltavissa Youtubessa.

”Tein pari vuotta sitten itseni kanssa sopimuksen, että julkaisen musaa omissa nimissäni ennen kuin täytän 40 vuotta. Viime vuonna heräsin siihen takarajaan ja tajusin, että nyt pitää laittaa oikeasti kierroksia tähän hommaan. Mulla oli 210 päivää aikaa toteuttaa se sopimus”, Vänskä kertoo sooloprojektinsa taustoista.

”Biisin viesti on, että pitää tehdä ne itselle tärkeät jutut silloin kun aikaa vielä on. Elämässä pitää asettaa tavoitteita, jopa mahdottomia tavoitteita, ja pyrkiä saavuttamaan ne siten kuin se on mahdollista. Yrittänyttä ei laiteta.”

Olli Vänskän isä Osmo Vänskä on Grammy-palkittu kapellimestari, joka toimii Minnesota Orchestran ja Soulin filharmonikkojen kapellimestarina ja Perttu-velikin toimii tuottajana, orkestroijana, säveltäjänä ja sovittajana. Musikaalisen perheen vesalta syntyykin paljon musiikkia ja lisää soolotuotantoa tullaan hyvin todennäköisesti kuulemaan vielä tulevaisuudessa. Suurin kynnys viulistille oli astua nyt ensimmäistä kertaa päävokalistin tontille.

”Lopulta päädyin siihen, että en mä voi tätä laittaa kenenkään muunkaan laulettavaksi. Pari-kolme päivää vietettiin lopulta studiossa, tuottaja laulatti pitkiä päiviä. Melkoinen crash course, mutta sieltähän kuoriutui esiin ihan oikea laulaja. Vedin kaikki stemmatkin itse, ylärekisteri meni ihan Udona”, Vänskä naureskelee.

”Mulla surisee musiikkia päässä noin 100% valveillaoloajasta, ja erilaisia biisifragmentteja olisi varmaan sadan täyspitkän levyn verran. Itsekritiikki on ollut sen verran korkea, että en ole saanut puskettua biisejä yleensä ihan maaliin saakka. No, biisien tekemisessäkin hommasta taitaa olla 1% inspiraatiota ja 99% perspiraatiota. Nyt piti vaan tehdä valmista!”

Lisää luettavaa