Pop-koukkuja ja Josef Fritzliä – Lama-ajan Lapset käy uudella videollaan läpi kuolemansyntejä

https://youtu.be/18WojEbqNIw

Turkulaisyhtyeen videon on työstänyt Arttu Porkka.

Soundin vuoden parhaat tulokkaat -lukijaäänestyksessä hyvin sijoittunut turkulaisyhtye Lama-ajan Lapset on julkaissut uuden singlen sekä kappaleeseen tehdyn videon. Pitkään kypsynyt, vahvasti Seattlen ysärisoundeista vaikutteita imenyt Puutarha jatkaa nosteessa olevan yhtyeen omaleimaista linjaa.

Puutarha on tehnyt vaikeaa syntymäänsä jo vuodesta 2013 ja silloin oli bändikin eri. Siitä asti biisi soi päässäni keskeneräisenä välillä muistuttaen itsestään hetkinä kun kitara eksyi käsiini ja härnäsi, että ’tällänenkin täällä muistatkos?’ Kaivoin riffin ja kertosäkeen kierron syvältä pääni sisältä treeneissä ja biisi tuli valmiiksi ilman ongelmia ja helposti, kuten niiden kuuluukin”, kertoo laulaja-kitaristi Jesse Qvickman.

Kappaleen sanoitus on Qvickmanin mukaan saanut inspiraation Josef Fritzlin tapauksesta ja lyriikoiden oikea merkitys on piilotettu vahvoilla seksuaalisilla viittauksilla. Videon on puolestaan ohjannut, kuvannut ja editoinut Arttu Porkka ja siinä käsitellään syntiinlankeemusta ja neljää seitsemästä kuolemansynnistä.