Pori Jazzin hallituksen hätäkokouksen päätös: Toimitusjohtajan nimitys peruttu homolausuntojen vuoksi

Tuomari Nurmio

Aki Ruotsalan piti astua pestiin 1. elokuuta.

Pori Jazzin hallitus on tänään pidetyssä hätäkokouksessa päättänyt purkaa Aki Ruotsalan työsuhteen. Ruotsalan oli tarkoitus aloittaa toimitusjohtajana 1. elokuuta, mutta tänään Satakunnan Kansan haastattelusta syntyneen kohun vuoksi hallitus on katsonut, ettei Ruotsala voi aloittaa tehtävässään. Asiasta tiedotettiin muun muassa Pori Jazzin Facebook-sivuilla ja asiasta uutisoi myös Satakunnan Kansa.

”Pori Jazzin uuden toimitusjohtajan nimitys on peruttu, eikä hän aloita tehtävässä kesän jälkeen. Festivaali tiedottaa tulevan toimitusjohtajan rekrytoinnista tuonnempana, ja tämän vuoden tapahtumaa rakentavat nykyinen operatiivinen johto sekä henkilökunta”, kerrotaan tiedotteessa.

Kohu syntyi Satakunnan Kansan artikkelista, jossa Ruotsalaa haastateltiin tämän osallisuudesta Nuotta-median vuoden 2011 Älä alistu -kampanjaan, jonka pääviestin mukaan homoudesta voi parantua eheytyen. KD Nuoret ja puheenjohtaja Ruotsala ottivat tuolloin kantaa Nuotta-median kampanjan ilmaisunvapauden puolesta. Satakunnan Kansan mukaan Ruotsala myös rinnasti homouden huumeriippuvuuteen, josta voi parantua uskoontulon kokemuksella. Ruotsala kiistää SK:n väitteet ja toteaa uutisoinnin virheelliseksi.

Ruotsala, 33, nimettiin toimitusjohtajaksi viime viikolla. Hänet löydettiin niin sanotulla täsmähaulla, eli hän ei ole itse hakenut tehtävään. Ruotsala on kristillisdemokraattien puoluevaltuuston puheenjohtaja.

Alla Pori Jazzin julkaisema tiedonanto asiasta: