Pori Jazzin tarjonta vahvistui laulaja, malli ja näyttelijä Grace Jonesilla

Grace Jones

Karismaattisena ja räväkkänä persoonana tunnettu Grace Jones konsertoi Kirjurinluodossa lauantaina 15. heinäkuuta.

Grace Jones on luonut ainutlaatuisen uran, jonka hän aloitti huippumallina New Yorkin ja Pariisin muotipiireissä. Levytyssopimuksen saatuaan Jones lunasti 1980-luvun vaihteessa asemansa uraauurtavana artistina, jonka musiikissa reggae- ja rock-vaikutteet yhdistyivät pop- ja soul-elementteihin. Kokonaisvaltaisena taiteilijana Grace Jones nousi kansainväliseksi supertähdeksi, jonka näyttelijän uralta muistetaan parhaiten May Dayn rooli Roger Mooren tähdittämässä Bond-elokuvassa Kuoleman katse.

Jamaikalais-yhdysvaltalainen pop-diiva loihtii konserteistaan audiovisuaalisia kokemuksia, joiden keskiössä on rohkeasta ja tunnistettavasta tyylistään tunnettu Jones. Show’ssa näyttävyys yhdistyy kohtalokkaaseen ja mystiseen vaikutelmaan.

Lauantain konsertissa esiintyvät Grace Jonesin ohella Michael Kiwanuka, Jethro Tull sekä Verneri Pohjola Group. Muita festivaalin aiemmin vahvistettuja vieraita joukosta ovat muun muassa Jamiroquai, Brian Wilson, Herbie Hancock ja Wilco. 8.–16. heinäkuuta vietettävän Pori Jazzin ohjelma täydentyy kevään aikana vielä lukuisilla uusilla nimillä.