Porispereä ei ole, mutta Minispere-konsertit tuovat lohtua festarikesään – Luvassa kolme hyvän mielen keikkaa Kirjurinluodossa

Olavi Uusivirta
Sanni Pohjalainen

Liput myynnissä 3.7. alkaen.

Porisperen oli tarkoitus viettää tänä kesänä 10-vuotisjuhlaansa, mutta sitten tuli korona ja sotki suunnitelmat. Festivaali siirtyi ensi vuoteen, mutta Kirjurinluodossa pääsee kuitenkin juhlimaan kuitenkin pienimuotoisemmin – Porispere-organisaatio järjestää nimittäin Kirjurinluodon Kesäteatterissa kolme Minispere-konserttia elokuun alussa.

Minispere-konserttisarja potkaistaan käyntiin 1. elokuuta, jolloin lavalle nousevat Olavi Uusivirta, Maustetytöt sekä paikalliset Pasi Salmi & Kumppanit sekä JLaine. 7. elokuuta Kesäteatterissa musisoivat Steve ’n’ Seagulls, Kauko Röyhkä Trio sekä Nakkilan rockylpeys Penniless. Lauantaina 8. elokuuta nautitaan puolestaan Tuure Kilpeläisen & Kaihon Karavaanin, porilaisen Rosebud-trion sekä raumalaisen RelaxTrion sulosoinnuista.

Nykyisten koronarajoitusten mukaan kesäteatterin katsomon yleisökapasiteetti on noin 350 henkeä turvaväleillä, mutta järjestäjien mukaan vaikuttaa todennäköiseltä, että kapasiteettia pystytään nostamaan elokuussa vajaaseen 500 henkeen, kun rajoituksia poistetaan asteittain. Tilaisuudessa on otettu huomioon korona-aikaan liittyvät hygieniasäädökset ja tapahtumat toteutetaan istumapaikoilla.

Minispere-konserttien ikäraja on K-18, sillä kesäteatteri katsomoineen luetaan anniskelualueeksi. Keikat alkavat klo 16 ja päättyvät viimeistään klo 23.

Liput keikoille tulevat Lippupisteessä myyntiin perjantaina 3. heinäkuuta kello 9.