Pronssisen Pokaalin uudet biisit enteilevät albumia

16.11.2009 15:42

Muun muassa Mokoman ja Kotiteollisuuden muusikoiden "kasvualustana" toiminut lappeenrantalainen Pronssinen Pokaali julkaisee uuden studioalbumin. Pari uutta kappaletta on jo kuunneltavissa orkesterin MySpace-sivulla.

– Homman nimi on nyt sellainen, että Siveniuksella (Tomi, laulu) on uusia hyviä biisejä kasaantunut roppakaupalla pöytälaatikkoon ja päätettiinkin tehdä ne pois kuljeksimasta. Äänittelyä on harrasteltu tosimielellä tässä jo reilun vuoden verran, aina kun jäbiltä on löytynyt aikaa, ja materiaalia onkin saatu kasaan aika mukavasti. Kokopitkä levy tässä olisi tosiaan tarkoitus tehdä, mutta tarkemmasta julkaisuaikataulusta tai -tavasta ei vielä ole tietoa, rumpali Janne Hynynen sanoo.

– Ns. ydinryhmänä tässä jutussa ovat nyt häärineet Siveniuksen ja minun lisäkseni Jyri Riikonen (koneet, koskettimet) ja Pasi Vuorela (basso). Kitaroita purkitettaessa studioon on kuitenkin raahattu ukkoja sen mukaan, minkälaista kitarointia työn alla oleva biisi on vaatinut. Tähän mennessä keppejä ovat nauhalle soittaneet Jouni Hynynen ja Monsteriserin Antti Toiviainen. Vanhasta Pokaali-miehistöstä myös Janne Hyrkäs (rummut) ja Jarkko Koponen (kitara) ovat ilmoittaneet olevansa käytettävissä, joten heidänkin soittoansa luultavasti tullaan levyllä kuulemaan.

– Ja nyt kun saatiin ensimmäiset kaksi biisiä valmiiksi niin päätettiin laittaa ne suoraan nettiin imaisjakeluun. Ei jaksanut ruveta säätämään mitään levy-yhtiökuvioita tässä vaiheessa.

Pronssinen Pokaali esiintyy Lappeenrannan Totemissa 27.11.

Lisää luettavaa