Punk-ikoni The Heartbreakersin kitaristi Walter Lure, 71, on kuollut

23.8.2020 14:31

Entinen Johnny Thunders And The Heartbreakers -kitaristi Walter Lure on kuollut. Tieto 71-vuotiaan muusikon kuolemasta vahvistetaan Los Angelesissa sijaitsevan The Starwood -klubin Facebook-päivityksessä. Asiasta uutisoivat muiden medioiden ohessa Classic Rock.

”Walter Lure (22. huhtikuuta 1949 – 22. elokuuta 2020), rakas ystävämme on menehtynyt”, päivityksessä kirjoitetaan. ”Walterilla diagnosoitiin syöpä maksassa ja keuhkoissa heinäkuussa 2020, ne levisivät nopeasti, ja hän kuoli syövän aiheuttamiin komplikaatioihin rauhaisasti sairaalassa 71-vuotiaana perheensä ympäröimänä. Hän oli rakastettu ja kunnioitettu musiikille antamastaan panoksesta. Hän tullaan kaipaamaan suuresti. Syvimmät osanottomme hänen perheelleen, ystävilleen ja faneilleen. Levätköön hän rauhassa.”

Lure liittyi The Heartbreakersiin vuonna 1975 ja soitti yhtyeen klassisella L.A.M.F.-albumilla. Orkesteri rundasi myös pahamaineisella vuoden 1976 Anarchy Tourilla The Sex Pistolsin, The Clashin ja The Damnedin kanssa.

Lure esiintyi satunnaisesti The Heartbreakersin kanssa aina vuoteen 1991, jolloin Johnny Thunders menehtyi. Lure työskenteli myös The Ramonesin kanssa, soittaen kitaraosuuksia yhtyeen Subterranean Jungle– ja Too Tough to Die -albumeille.

Lisää luettavaa