Queen + Adam Lambert esittelee livealbumiaan harvinaisella biisinäytteellä – ”Minulla oli pakkomielle siitä kappaleesta”

Sami Turunen

I Was Born To Love You -kappaletta ei juuri ole bändin keikoilla kuultu varsinkaan tässä muodossa.

Queen julkaisee 2. lokakuuta Live Around The World -livealbumin. Kyseessä on ensimmäinen laulaja Adam Lambertin kanssa julkaistu livelevy, jonka kappaleet on koottu eri keikoilta vuosien 2014 ja 2020 väliseltä ajalta.

Tänään levyltä on julkaistu tuoreena maistiaisena Tokiossa elokuussa 2014 taltioitu I Was Born To Love You, joka on monella tapaa harvinainen kappale. Queen ei koskaan ehtinyt esittää biisiä edesmenneen nokkamiehen Freddie Mercuryn kanssa ja ennen kyseistä Tokion-keikkaa kappaletta oli soitettu keikoilla ainoastaan lyhennettynä akustisena versiona. Kyseessä oli siis ensimmäinen kerta, kun biisi esitettiin tässä Made In Heaven -albumilla julkaistussa muodossaan.

”Minulla oli pakkomielle siitä kappaleesta ja kuvittelin päässäni, miltä se olisi kuulostanut, jos olisimme päässeet soittamaan sitä lavalla Freddien kanssa”, kitaristi Brian May muistelee, miten tämä alkujaan Freddie Mercuryn soolobiisi päätyi muokattuna Mercuryn kuoleman jälkeen ilmestyneelle Queen-levylle.

”Queenin versio oli ’virtuaalinen’ live, jonka keskiössä oli Freddien mahtava ääni. Roger (Taylor, rumpali), John (Deacon) ja minä soitimme omat osuutemme livenä rakentamani pohjan päälle – muutin hieman sovitusta ja otin laulun kanssa vapauksia lisäten mukaan joitakin Freddien tavaramerkkihuudahduksia, jotta se kuulostaisi enemmän livetaltioinnilta. Eipä tullut tuolloin mieleenkään, että meille tarjoutuisi vielä mahdollisuus soittaa tämä sovitus elävän yleisön edessä Adamin avustuksella.”