Queen-kitaristi avautuu pandemian aikana kokemistaan vastoinkäymisistä – ”Täytyy olla kiitollinen, että olemme vielä ylipäänsä täällä”

Jo parisen vuotta jyllännyt koronaviruspandemia on ollut raskasta aikaa itse kullekin. Sitä se on ollut myös Queen-kitaristi Brian Maylle, joka on kokenut kovia useammallakin eri rintamalla.

Mies avautui vaimonsa kanssa kohtaamistaan vastoinkäymisistä ITV:n haastattelussa.

”Olemme käyneet läpi paljon juttuja”, May sanoo. ”Täytyy olla kiitollinen, että olemme vielä ylipäänsä täällä. Viimeinen isku kaikkien fyysisten juttujen jälkeen oli se, kun talomme tulvi. Se oli viimeinen pisara, sillä se vie turvallisuuden tunteen mennessään [seisoessasi neuvottomana] kun arvokkaana pitämäsi omaisuus häviää likaiseen veteen. Toivumme siitä edelleen. Se on hassu juttu — se vaikuttaa psyykeeseen.”

May sanoo pitäneensä kaikesta huolimatta, tai ehkäpä juuri siksi, itsensä kiireisenä Queenin parissa.

”Kulissien takana tapahtuu paljon asioita”, mies toteaa. ”Queen ei kuole koskaan. Minun täytyy olla siitä kiitollinen. Eikä se myöskään nuku koskaan — teemme jatkuvasti juttuja, remiksaamme materiaalia. Istun täällä studiossa, jossa tein paljon soolomateriaaliani sekä osia Queenin Made in Heaven -albumille. Koko ajan on jotain meneillään. Remiksaamme, kiillottelemme ja paketoimme asioita uudelleen, sillä kysyntää riittää — kiitos vain — , ja ihmiset haluavat vanhaa materiaalia modernissa muodossa. Kiirettää siis piisaa ja me lähdemme myös tien päälle. Kuntoilen erittäin innokkaasti, sillä ensi toukokuussa olemme toivon mukaan takaisin tien päällä ja jatkamme kiertuetta joka jäi covidin takia tauolle.”

Tulva tuhosi Mayn perheen omaisuutta kuluvan vuoden heinäkuussa. Puolitoista vuotta aiemmin May joutui sairaalahoitoon loukattuaan takamuksensa puutarhaa hoitaessaan. Miehen saamat kipulääkkeet aiheuttivat myöhemmin kitaristin itsensä kuvaileman ”pienen sydänkohtauksen”. Sydänkohtauksen hoitoon tarkoitetut lääkkeet puolestaan aiheuttivat vastareaktion, joka oli jopa koitua muusikon kohtaloksi.

Katso Mayn tuore haastattelu alta.