Queenin Brian May muistelee Guns N’ Rosesin Chinese Democracy -levytyssessioitaan: ”Se oli hyvin outo kokemus”

Mayn osuudet jätettiin lopulta pois levyltä.
21.4.2022 08:19

Guns N’ Rosesin vuonna 2008 julkaistu Chinese Democracy on surullisenkuuluisa monestakin syystä. Ensinnäkin levyn työstämiseen käytettiin lähes kymmenen vuotta ja raporttien mukaan yli 13 miljoonaa dollaria. Lisäksi alkuperäisestä Guns N’ Roses -miehistöstä jäljellä oli enää Axl Rose ja levyllä mukana olevien muusikkojen lista eli ja muuttui jatkuvasti. Myös muun muassa Queen-kitaristi Brian May äänitti omia osuuksiaan Catcher In The Rye -kappaleeseen, mutta viime metreillä Mayn kitarat tiputettiinkin levyltä pois.

”Se oli hyvin outo kokemus. Se tapahtui jossain koko prosessin puolivälissä ja siinä vaiheessa Axl oli enemmän tai vähemmän erakoitunut”, May muistelee Chinese Democracy -sessioitaan tuoreessa Classic Rock -lehden haastattelussa.

”Hän työskenteli kotoaan käsin ja minä olin läheisessä studiossa hänen teknikkonsa kanssa. Hän tuli todella harvoin piipahtamaan siellä. Hän saattoi silloin tällöin soittaa todella innostuneena ja puhua paljon, sitten hänestä ei taas kuulunut mitään. Mitään mitä soitin ei tainnut lopulta päätyä levylle saakka.”

Levyn ilmestymisen aikaan, kun kävi ilmi, ettei Queen-kitaristin soittoa kuullakaan levyllä, May kommentoi asiaa omilla nettisivuillaan:

”Sääli. Panostin siihen kovasti ja olin siitä ylpeä. Mutta ymmärrän, jos Axl haluaa julkaista levyn, joka on tehty hänen bändinsä nykyisellä kokoonpanolla. Minulla on hallussani versiot, joissa on minun soittoani mukana, mutta ne pysyvät yksin minulla kunnioituksesta Axlia kohtaan.”

Lisää luettavaa