Queenit vinyylinä, Genesis-boksisarja täydentyy

29.10.2008 21:37

Brittiläisen Queenin kaikki studioalbumit ilmestyvät uudelleen vinyylimuodossa seuraavan kahden vuoden aikana. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun jokainen Queen-levy ilmestyy vinyylinä (mukana on siis myös esimerkiksi viimeisimmän laulajan Paul Rodgersin tulkitsema The Cosmos Rocks).

Brittiläisen Queenin kaikki studioalbumit ilmestyvät uudelleen vinyylimuodossa seuraavan kahden vuoden aikana. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun jokainen Queen-levy ilmestyy vinyylinä (mukana on siis myös esimerkiksi viimeisimmän laulajan Paul Rodgersin tulkitsema The Cosmos Rocks). Uusintapainoksista löytyy myös kaikkien levyjen alkuperäinen materiaali sekä bonuskuvia sekä julisteita.

Hollywood Records julkaisee albumit kuuden kuukauden välein. Ensimmäiseen settiin kuuluvat levyt A Night At The Opera, A Day At The Races, Sheer Heart Attack, Queen ja The Cosmos Rocks. Kakkosaalto saapuu kauppoihin keväällä 2009. Odotettavissa on myös Queen + Paul Rodgers: Let The Cosmos Rock -dvd, joka näyttää yhtyeen esiintymässä Ukrainassa noin 350 000 ihmisen edessä.

Toinen klassinen rockyhtye, Genesis, päättää uusintajulkaisujensa sarjan 12.11. Silloin ilmestyy boksi Genesis: 1970-1975, joka sisältää cd:t Trespass  (1970), Nursery Cryme  (1971), Foxtrot  (1972), Selling England By The Pound  (1973) ja The Lamb Lies Down On Broadway  (1974). Mukana on myös cd Extra Tracks, joka sisältää mm. ennen julkaisemattoman BBC:lle tehdyn soundtrack-projektin Genesis Plays Jackson.

Genesis-levyt on varustettu tuoreilla haastatteluilla sekä esittelyteksteillä, joiden tekemiseen on osallistunut myös albumeilla laulava Peter Gabriel. Kaikkien levyjen dvd-osiot sisältävät useita tunteja ennen julkaisematonta ja harvinaista kuvamateriaalia. Lisää aiheesta täällä.

Lisää luettavaa