Artisti: Genesis

Vakavista terveysongelmista kärsivä Phil Collins sanoo Genesiksen tarun päättyvän tähän vuoteen – ”Tämä piisaa minulle”

Genesis suuntaa ensi viikolla tien päälle ensimmäistä kertaa 14 vuoteen. Kiertue kantaa lopulliselta kalskahtavaa The Last Domino? -nimeä, vaikkakin perään lisätty kysymysmerkki voikin herätellä joissain piireissä toiveita vielä tulevista keikoista.

Phil Collinsin terveydentilasta kuuluu huolestuttavia tietoja – ”Pystyn hädin tuskin pitelemään rumpukapulaa”

Taas kantautuu maailmalta huolestuttavia uutisia. Phil Collins ilahdutti yleisöä vuonna 2016 julkaistun elämäkertakirjansa myötä palaamalla esiintymislavoille, ja tuolloin virisi toiveita siitä, josko Collins nähtäisiin vaikka isommallakin maailmankiertueella. Pian kuitenkin kävi selväksi, että vaikka Collinsin laulutaidot ovat tallella, hänen terveydentilansa on muuten sen verran heikko, että rundihaaveissa täytyy pitää realismi mielessä. Suomen-keikkaa tuskin on ihan heti luvassa.

Ihania uutisia vanhan Genesiksen ystäville: Peter Gabriel -vuosien keikasta julkaistiin komea 4K-laatuinen video

Jos tämä ei ilahduta Genesiksen progevuosien ystäviä, niin ei sitten mikään. Genesiksen 10. tammikuuta 1973 Pariisin Bataclan-teatterissa soittama keikka (sama teatteri muuten, mihin tehtiin surullisenkuuluisa terrori-isku vuonna 2015 Eagles of Death Metalin keikan yhteydessä) on kiertänyt bändin fanien keskuudessa jo vuosikaudet, mutta nyt tallenne on tarjolla Youtubessa uljaana 4K-kuvalaadulla varustettuna versiona. Arvostamme!