Queens of the Stone Age -keulakuva kertoo kieltäytyneensä yksityiskeikasta tarjotusta ”elämän mullistavasta” rahasummasta

4.4.2021 21:27

Queens of the Stone Age -nokkamies Josh Homme vieraili äskettäin Let There Be Talk -podcastin haastattelussa keskustelemassa muun muassa rahasta.

Aiheen noustessa esiin muusikolta tiedusteltiin, menevätkö taloudelliset seikat koskaan luovan prosessin edelle?

”Raha ei voisi koskaan tehdä sitä”, Homme vakuuttaa. ”Se on sivutuote kovasta työstä ja siitä, että rakastat tehdä sitä mitä teet. En tarvitse rahaa ollakseni onnellinen, joten olen nauttinut suurten rahasummien torjumisesta.”

”Minä itse asiassa rakastan sitä – tuntuu mahtavalta voida sanoa, että ’Voi ei. Luulitko pystyväsi ostamaan sen mitä teemme? Ei tasan natsaa.'”, mies jatkaa. ”Jotkut perheet pyysivät meitä esiintymään syntymäpäiväjuhlissa Dubaissa tai jossain vastaavassa, en muista paikkaa sen tarkemmin.”

”Ajattelin, että ’Nämä tyypit ovat soittaneet siellä…’, ja se on ihan okei, en mainitse nimiä. Mutta Azerbaidžanissa, se on paikka… tutki tätä tyyppiä, se olisi rikos ihmisyyttä vastaan tai jotain vastaavaa”, Homme lisää. ”Hän korotti summaa koska kieltäydyimmme, ja sitten he lupasivat lähettää yksityiskoneen. ’Ajattelitko, että se ratkaisee tämän? Tajuan kyllä. Mutta se ei muuten riitä.'”

”Se jatkui aivan naurettavaan, elämän mullistavaan summaan”, Homme sanoo. ”Tilanne oli, että ’Näen kyllä missä vika piilee – luulet jonkin numeron saavan tämän tapahtumaan, koska olet tottunut sellaiseen. Et ole tottunut tähän – että en suostu tekemään sitä. Nautin siitä, että palaat asiaan kuulemaan sanan ei ja muuta. Tämä vain paranee, sillä mitä enemmän rahaa, sitä parempaa siitä tulee.'”

”Joku oikeasti ajattelee, että ’Voin ostaa tämän tilanteen.'”, Homme päivittelee.

Onko sitten olemassa summaa, joka saisi Hommen joustamaan periaatteistaan?

”Kyllä, on ehdottomasti olemassa summa – olen varma, että jossain vaiheessa sekin tulisi vastaan, mutta sen täytyisi olla tähtitieteellinen”, mies toteaa. ”Kaikilla on joku summa.”

”Minulla ei ollut rahaa ja olin silti onnellinen. Jos törmäisin sinuun jossain, keskustelumme olisi tismalleen samanlainen”, Homme päättää.

Lisää luettavaa