R.E.M.-kitaristin lempisoitin varastettiin Suomessa – paikallinen moottoripyöräkerho avitti valtavia lunnaita vaatineen voron löytämisessä

23.12.2021 19:52

R.E.M.-kitaristi Peter Buck sai varastetun lempikitaransa takaisin vuonna 2008. Mies ei kuitenkaan tuolloin sen syvällisemmin kertonut julkisuudessa tapauksen taustoja.

Nyt mies on paljastanut Daily Expressin haastattelussa, että varas löytyi lähipiiristä. Soitin varastettiin Suomessa lavalta (yhtye esiintyi 9. syyskuuta 2008 Helsingin Finnair Stadiumilla) ja voro vaati instrumentin palauttamisesta hulppeat miljoona euroa. Lopulta tilanne ratkesi paikallisen moottoripyöräkerhon myötävaikutuksella.

”Se oli sisäpiirin keikka, ja olin raivoissani”, Buck kertoo. ”Kun lakitiimimme selvitteli asiaa, jotkut pelottavat kaverit ajelivat ympäriinsä moottoripyörillä ja selvittivät tyypeille, joiden epäilimme liittyvän varkauteen, että ’Joku tietää jotain, ja aiomme selvittää kuka.’ … Selitimme kitaran varastaneelle idiootille, että ’Jos ’löydät’ kitaran, voit olla tarinan hyvä jätkä ja saada 10 000 euroa. Mutta jos jatkat painostamista, se on sitten kiristystä josta voit saada 30 vuotta linnaa.’ Hän otti 10 000 euroa.”

Buck harmitteli muun muassa Murmur-, Reckoning– ja Document -albumeilla käyttämänsä rakkaan Rickenbacker 360:n kohtelua.

”Minun täytyi soittaa ja hikoilla sille uudelleen, sillä ajattelin että ’Joku todellinen lurjus on pitänyt tätä viikon.'” mies muistelee. ”Beatlesit, The Who ja The Byrds soitti Rickenbackereilla, joten se oli minulle ultimaattinen rock’n’roll-kitara. Mutta kun aloin soittaa kitaraa 1970-luvulla, en muista koskaan nähneeni sellaista. Niitä ei vain ollut Yhdysvaltojen eteläosissa jossa vartuin.”

Lisää luettavaa