R. Kellyn apulainen tuomittiin vuosiksi vankilaan: Sytytti todistajan auton tuleen

Jo toinen todistajia uhkaillut tai lahjonut Kellyn apulainen tuomittiin.
18.11.2021 13:39

Edelleen miltei viisi miljoonaa ihmistä kuuntelee R. Kellyä kuukausittain Spotifysta, vaikka suoratoistojätti onkin tiputtanut maineensa ryvettäneen r&b-laulajan biisit pois kuratoiduilta soittolistoiltaan. Vuosikymmenten ajan Kellyn ympärillä pyörineet huhut ja syytökset konkretisoituivat viimein syytteiksi ja oikeudenkäynniksi. Kuutisen viikkoa kestäneen oikeudenkäynnin jälkeen chicagolaisartisti todettiin syylliseksi ihmiskauppaan, lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön, kidnappaukseen ja kiristämiseen.

Tuomio julistetaan ensi keväänä, jolloin Kellyä voi odottaa jopa elinkautinen vankeusrangaistus.

Kelly ei pelannut puhtailla jauhoilla tätäkään peliä. Yksi Kellyn apulaisista tuomittiin juuri kahdeksaksi vuodeksi vankilaan todistajan uhkailusta. Mies oli sytyttänyt Kellyä vastaan todistajana toimineen naisen perheen auton tuleen. Lisäksi hän oli kirjoittanut naisen isälle uhkailuviestin.

Oikeudenkäynnissä oli muun muassa esitelty tuomitun miehen selaimen hakuhistoriaa. Sieltä löytyi pomminteko-ohjeita, lakipykäliä todistajan uhkailuun liittyen ja selvitys, mitkä valtiot eivät luovuta rikoksesta syytettyjä Yhdysvaltoihin.

Mies oli jo toinen todistajien uhkailuun tai lahjomiseen syylliseksi todettu Kellyn avustaja.

Lisää luettavaa