Rammstein-kitaristi vihjaa orkesterin seuraavan albumin voivan jäädä yhtyeen viimeiseksi: ”Viime kerralla miltei hajosimme äänitysten aikana”

Rammstein-fanit tuskin ilahtunevat Richard Kruspen tuntemuksista.
16.9.2017 22:06

Saksan industrial metal -ylpeys Rammsteinin kitaristi Richard Kruspe paljastaa tuoreessa Resurrection Festin yhteydessä antamassaan videohaastattelussa (katsottavissa yltä) epäilevänsä yhtyeensä seuraavan albumin saattavan jäädä sen viimeiseksi.

”Olin hyvin skeptinen Rammsteinin kanssa studioon palaamisen suhteen, sillä viime kerralla miltei hajosimme äänitysten aikana”, mies kertaa tunnelmiaan edellislevyn työstön ajoilta. ”Se on joka kerta erittäin, erittäin stressaavaa ja tuskallista. Sen kokemuksen läpikäyminen hermostutti minua jonkin verran. Niinpä teimme tietynlaisen sopimuksen. Sanoimme haluavamme äänittää vain noin viisi kappaletta ilman minkäänlaisia paineita.”

”Aloitimme jotain kaksi vuotta sitten ja voin sanoa, että kundien kanssa soittaminen on, johtuipa se sitten mistä hyvänsä, ollut hyvin luonnollista ja hauskaa”, Kruspe jatkaa. ”Sittemmin olemme saaneet kehiteltyä noin 28 ideaa — en sanoisi kappaletta, vaan ideaa. Jotenkin onnistuimme lisäksi palaamaan Rammsteinin alkulähteille, jossa suhtauduimme kirjoittamiseen tunteella ja innolla. Asiat eivät olleet aiemmin niin.”

Kun mieheltä kysyttiin, millaista materiaalia tulevalta albumilta on lupa odottaa, Kruspe kertoo tunteestaan, jonka mukaan kyseinen levytys saattaisi jäädä jopa orkesterin viimeiseksi.

”Kaikki bändit haluavat tietenkin äänittää aina tekohetkellään parhaan mahdollisen albumin. Tällä kertaa kokeilemme tuotantotiimin vaihtamista. Työskentelimme tuottajamme kanssa kuudella edellisellä levyllämme ja halusimme saada vaihtelua, joten kartoitamme tällä hetkellä uusia tuottajia, joiden kanssa yritämme päästä parhaaseen mahdolliseen tulokseen.”

”Minusta vain jostakin syystä tuntuu, että se on viimeinen levymme. Se on vain tunne — voin olla väärässä, mutta juuri tällä hetkellä tunnen tämän olevan viimeinen mahdollisuutemme levyntekoon ja haluan panostaa siihen 200 prosenttia parhaan mahdollisen lopputuloksen aikaansaamiseksi.”

Kruspe lisää vielä odottavansa innolla uuden materiaalin kimppuun pääsemistä: ”Kun kuuntelen matskua, siellä on niin paljon potentiaalia ja olen todella tyytyväinen siihen mitä teemme. Odotan kovasti levytyshommiin pääsyä kenties ensi vuoden aikana.”

Lisää luettavaa