Rammsteinin tarina paketoitiin kirjaksi – ainakin siinä muodossa kuin kosketinsoittaja sattuu sen muistamaan

23.3.2016 12:06

Christian ”Flake” Lorenz joutuu Rammsteinissa tämän tästä koville. Tiedä häntä sitten, mistä se johtuu, mutta aina, kun bändin lavashow’ssa tapahtuu jotain kulmakarvoja kohotuttavaa, Lorenz on jupakassa vastaanottavana osapuolena.

Kun bändi keksi ryydittää Mein Teil -biisiä ihmissyöntinäytelmällä, se oli tietenkin Lorenz, jota kärvennettiin padassa liekinheittimellä. Ja kun Bück Mich -kappaleeseen juonittiin SM-seksikohtausta, Lorenz luonnollisesti valikoitui Till Lindemannin talutushihnan päähän ja laulajan nylkytettäväksi. Ja niin edelleen.

Tältäkin pohjalta on kiinnostavaa nähdä, millaista kerrottavaa Lorenzilla on bändistään. Lorenzin kirja Kosketinrunkkari – Niin kuin satun sen muistamaan julkaistaan suomennettuna painoksena huhtikuun ensimmäisellä viikolla.

Kirjan nimi juontuu itäsaksalaisesta, hivenen epäkohteliaasta kosketinsoittajiin viittaavasta slangisanasta. Kiippareita kutsuttiin aikanaan Itä-Berliinissa ”Tastenfickereiksi”, kosketinrunkkareiksi.

Kirja käsitteleekin kustantajan mukaan paitsi musiikkiasioita myös Itä-Saksan sielunmaisemaa ja Berliiniä Lorenzin ”umpi-itäberliiniläisen persoonan kautta”.

Lisää luettavaa