Räppäri Asap Rockyn tulistunut fani pidätettiin – Riehui Ruotsin suurlähetystössä

Asap Rocky Pariisissa kesäkuussa 2019.

Nainen uhkasi muun muassa "räjäyttää koko tämän paskan ilmaan".

Amerikkalaisräppäri Asap Rocky, oikealta nimeltään Rakim Athelaston Mayers, on ollut viime aikoina otsikoissa maailmanlaajuisesti tultuaan Ruotsissa pidätetyksi pahoipitelystä epäiltynä. Tapaus on saanut jo niin suuret mittasuhteet, että jopa presidentti Donald Trump on vaatinut Ruotsin pääministeri Stefan Löfveniä vapauttamaan räppärin.

Myös fanit ovat kampanjoineet Rockyn vapauttamisen puolesta muun muassa vetoomuksella – jolla on tätä kirjoittaessa yli 636 000 allekirjoitusta – sekä boikotoimalla Ikeaa. Guardian-lehti uutisoi lisäksi erään fanin menneen teoissaan kuitenkin astetta pidemmälle ja hyökänneen Ruotsin suurlähetystöön Washingtonissa.

Salaisen palvelun edustajan julkaiseman tiedotteen mukaan Rebecca Kanter pidätettiin, koska hän oli riehunut suurlähetystössä, huutanut henkilökunnalle ja paikalla olleille opiskelijavierailijoille sekä tuhonnut omaisuutta. Kanteria syytetään vieraan valtion omaisuuden tahallisesta tuhoamisesta. Guardianin mukaan Kanter olisi välikohtausta edeltävänä päivänä käynyt lisäksi heittämässä lähetystön ulkoseinään nestettä kokispullosta ja huutaneen ”räjäyttävänsä koko tämän paskan ilmaan”. Kanter oli myös kertonut tästä ”häpäisystä” omassa sosiaalisen median kanavissaan.

Asap Rockyn oikeudenkäynti alkaa Ruotsissa tiistaina 30. heinäkuuta. Räppäriä saattaa odottaa jopa kahden vuoden vankilatuomio.

Asap Rocky on yksi elokuun puolivälissä Tampereella järjestettävän Blockfestin pääesiintyjistä. Keikan toteutuminen on luonnollisesti myös epävarmaa.