Raptorin Jufo Peltomaa ratkaisi juuri Kiira Korven runokirjan arviokohun yhdellä nasevalla someviestillä

23.3.2023 12:28

Soundin kolumnistinakin kunnostautunut Arttu Seppänen kirjoitti Helsingin Sanomiin arvostelun huippuluokan taitoluistelijana kunnostautuneen Kiira Korven runoteoksesta. Arvio ei ollut kovin mairitteleva: ”Kiira Korven runokirja on surkea, ja sen julkaiseminen on suorastaan vastuutonta”, todetaan jo jutun otsikossa, eikä jatko juuri suopeammaksi muutu.

Kohuhan siitä seurasi, kun osa yleisöstä näki arvostelun liian kovasanaisena ja toiset puolestaan ilahtuivat kriitikissä esitettyjen kipukohtien esiin nostamisesta. Arvion yhteydessä esimerkiksi on pohdittu, millä perusteella kustantamot nykyään valitsevat julkaisemansa teokset. Tehdäänkö päätökset kirjalliset ansiot vai raha edellä?

Vaan ei hätää! Raptorissa kunnostautunut ja sosiaalisessa mediassa huomattavan aktiivinen Juho ”Jufo” Peltomaa ratkaisi tässä hiljattain koko sotkun muutamalla ranskalaisella viivalla. Peltomaan ehdotus kuuluu kaikessa yksinkertaisuudessaan näin:

Täten ehdotan tulehtuneen tilanteen takia seuraavaa yhteiskuntasopimusta:
1 §: Kiira Korpi saa kirjoittaa ihan mitä vittua häntä huvittaa.
2 §: Kukin kustantamo saa julkaista lainsäädännön ja ihmisoikeudet huomioiden ihan mitä vittua huvittaa.
3 §: Kriitikot saavat olla ihan mitä vittua mieltä heitä huvittaa.
Kuka tästä sopimuksesta poikkeaa, hän suksikoon hevosen vittuun, jos häntä huvittaa. Loppu!

Erittäin hyvin sanottu, toveri Peltomaa, tämä on helppo allekirjoittaa. Annetaan kirjoittajien kirjoittaa, muusikoiden musisoida, kriitikoiden arvostella ja yleisön päättää, mitä mieltä se kustakin kysymyksessä olevasta asiasta on. Jatketaan!

Lisää luettavaa