Raskas ruotsalaislegenda Suomessa viimeisen kerran – älä missaa tätä tapausta!

Merciless käy kylässä vielä kerran.
27.10.2017 00:46

Ruotsalainen death/thrash-skene nauttii tunnetusti erittäin kovaa mainetta maailmalla. Eräs sen varhaisimmista edustajista oli Strängnäsissa vuonna 1986 perustettu Merciless.

Yhtye julkaisi klassisen The Awakening -debyyttialbuminsa vuonna 1990 Mayhem-kippari Euronymousin perustaman Deathlike Silence Productions -levy-yhtiön kautta – ollen vieläpä DSP:n ensimmäinen ulkopuolinen kiinnitys.

Välillä pitkään hiljaiseloa viettänyt Merciless soittaa Helsingin Ääniwallissa 27.-28. lokakuuta järjestettävässä Heavy Metal Cauldron -tapahtumassa, ja kyseessä on ruotsalaisyhtyeen viimeinen keikka Suomessa.

– Päätimme aikaisemmin tänä vuonna, että soitamme vielä muutaman kerran livenä, ennen kuin laskemme bändin lopullisesti haudan lepoon. Haluamme lopettaa tässä vaiheessa, kun Merciless on vielä tolkullisessa soittokunnossa… Voin nimittäin kertoa, ettei tämän kaltaisen materiaalin tuuttaaminen ole ihan helppoa hommaa, kitaristi Erik Wallin hymähtää Soundille.

– On aivan älytöntä – toki pelkästään hyvällä tavalla – ajatella, että teimme The Awakeningin ollessamme 17-vuotiaita teinejä. Ja nyt, melkein kolmekymmentä vuotta myöhemmin, levy kiinnostaa ihmisiä edelleen suuresti. Olen hämmentynyt!

Juuri Yhdysvalloista kiertueelta palanneen Mercilessin kanssa perjantaina 27.10. esiintyy muun muassa Venom Inc, eli kahden alkuperäisen Venom-herrasmiehen (Mantas ja Abaddon) uusi orkesteri. Wallin on luonnollisesti ”hyvillä fiiliksillä” tämän tosiseikan suhteen.

– Onhan se suuri kunnia, että pääsemme soittamaan yhdessä omien sankareidemme kanssa!

Lisää luettavaa