Rasti seinään: Gene Simmons myönsi, että yhdessä Kiss-päätöksessä hän oli väärässä ja Ace Frehley oikeassa

Sami Lommi

No niin, tätä ei ihan joka päivä musiikkimediassa näekään! Nyt nimittäin on käynyt sellainen asia, että Gene Simmons on myöntänyt olleensa väärässä. Eikä siinä vielä kaikki, vaan samalla kun Simmons on ollut väärässä, Kissin entinen kitaristi Ace Frehley on ollut oikeassa. Harvinaislaatuinen myönnytys mieheltä, joka mielellään pitää kaikki langat käsissään ja on korostetusti oman elämänsä herra.

Asia tuli esille Guitar Worldin tuoreessa haastattelussa. Jutussa puhutaan Kissin pahamaineisesta Music from The Elder -levystä (1981), jonka Simmons toteaa olleen harha-askel.

”Kun katson taaksepäin, niin kaikista demoneistaan huolimatta Ace oli joissain asioissa oikeassa. Meidän olisi silloin pitänyt tehdä rocklevy. Hän painotti sitä kaiken aikaa – Acen mielestä The Elder ei ollut sellainen levy, joka meidän kannatti tehdä, ja hän oli oikeassa”, Simmons sanoo.

”Mutta ympärillämme oli paljon ihmisiä, jotka vakuuttivat, että se oli hyvä idea, eivätkä asiat menneet suunnitelmien mukaan. Ajauduimme sivuraiteille. Niin tapahtuu joskus bändihommissa, eikä Kiss ole tässä poikkeus. Ace tekikin virheen siinä, ettei hän pysynyt bändin matkassa.”

No, olihan siinä jokunen Simmonsin kannalta lieventävä asianhaara ja niin edelleen, mutta tätä nöyrempää kommenttia ei Kiss-basistilta ihan hetkeen kannata odottaa. Mitähän mahtaa Mr. Frehley tästä ajatella? Mitäs minä sanoin, kenties?