Reckless Love ei halunnut jatkaa tutulla linjalla – niinpä yhtye päätti sukeltaa vielä syvemmälle 1980-luvun soundeihin

"Mietittiin jotenkin niin, että meidät mielletään joka tapauksessa 80-luvun tukkahevibändiksi, joten uppoudutaan sitten entistäkin syvemmälle tämän hullun vuosikymmenen tunnelmiin", kertoo Olli Herman.

Hard rock -yhtye Reckless Love julkaisi edellisen Invader-pitkäsoittonsa vuonna 2016. Fanien pitkä odotus päättyy pian, sillä Kuopiossa vuosituhannen alussa perustetun bändin Turborider-uutuusalbumi ilmestyy 25. helmikuuta.

– Kyllähän tässä on vähän jännittynyt fiilis, kun ollaan oltu poissa kehistä pikkuisen pidempään, aloittaa laulaja Olli Herman.

Milloin uuden albumin valmistelu alkoi?

– Alkuperäisenä aikomuksena oli juhlistaa debyyttilevymme (Reckless Love, 2010) kymmenvuotista taivalta, mutta hyvältä näyttänyt kiertue peruuntui pandemiatilanteen vuoksi, sanoo Herman.

– Aloimme sen sijaan valmistella tuoretta materiaalia. Päätimme myös keksiä pyörän hieman uudelleen ja etsiä tekemiseen uusia kipinöitä, sillä vanhan tutun linjan jatkaminen ei tuntunut maailman kiinnostavimmalta ajatukselta.

Uudet – tai vanhat – kujeet olivat pian selvillä.

– Voi olla vaikea uskoa, mutta Turborider on aikaisempaakin kasarihenkisempää Reckless Lovea, nauraa solisti.

– Mietittiin jotenkin niin, että meidät mielletään joka tapauksessa 80-luvun tukkahevibändiksi, joten uppoudutaan sitten entistäkin syvemmälle tämän hullun vuosikymmenen tunnelmiin.

Tämän tekstin kirjoitushetkellä Turboriderilta on lohkaistu kaksi biisiä: Janne Rintalan (Mökkitie Records) kanssa sävelletty Outrun ja Eyes Of A Maniac. Kumpikin kappale soi tumman elektronisesti, ja kitarariffit ovat aikaisempaa sivummalla.

– Singlet eivät anna parasta mahdollista kuvaa kokonaisuudesta, sillä mukana on myös raskaampia ja hevimpiä juttuja… Mutta kyllähän valittu elektronisempi linja toisaalta kantaa alusta loppuun, eikä uudella levyllä kuulla esimerkiksi akustisia rumpuja lainkaan vaan siellä mennään päätyyn asti Simmons-soundeilla.

Reckless Love valmisteli Turboriderin äänittäjä/tuottaja Joonas Parkkosen kanssa.

– Yhteistyö sujui loistavasti. Joonas innostui meidän hulluista visioista, ja sen jälkeen mentiin entistäkin syvemmälle kasarihenkisten synthwave-juttujen maailmaan!

Teksti: Timo Isoaho
Haastattelu on julkaistu Soundissa 11/21.