Red Hot Chili Peppersin Flea nimeää suosikkinsa ja inhokkinsa bändin tuotannosta – ”Olen monesti halunnut tehdä sen uudelleen…”

Basisti ei ole vielä saanut taivuteltua muita äänittämään debyyttilevyä uusiksi.
3.7.2023 18:32

Tuoreessa Los Angeles Timesin pitkässä haastattelussa Red Hot Chili Peppers -basisti Flealta kysyttiin, mikä yhtyeen laajasta diskografiasta – aina vuoden 1984 nimikkodebyytistä viime vuonna ilmestyneeseen kaksikkoon Unlimited Love ja Return of the Dream Canteen – on muusikon oma suosikki ja mikä taas inhokki. Flea toteaa aina katuneensa nimenomaan bändin esikoista.

”Biisit ovat todella hyviä ja bändimme oli liekeissä. Mutta sitten Jack (Irons, rumpali) ja Hillel (Slovak, kitaristi) lopettivat ja otimme heidän tilalleen Jack Shermanin ja Cliff Martinezin, jotka olivat molemmat mahtavia muusikkoja, mutta meidän välillä ei ollut samanlaista yhteyttä kuin [Ironsin ja Slovakin] kanssa, joiden kanssa olimme aloittaneet”, Flea toteaa.

”Olen monesti halunnut tehdä sen uudelleen, mutta en ole koskaan saanut puhuttua ketään mukaan äänittämään sitä kanssani.”

Entäpä suosikki sitten? Blood Sugar Sex Magik vuodelta 1991, joka sisältää muun muassa hitit Give It Away, Suck My Kiss ja Under The Bridge. Täysin puhtaita papereita ei kyseinenkään levy kuitenkaan Flealta saa.

”Sillä on muutama biisi, joita ei näin jälkikäteen katsottuna olisi pitänyt ottaa mukaan. Esimerkiksi The Greeting Song ei ollut tarpeeksi hyvä”, Flea pohtii.

Californication (1999) on myös aika hyvä alusta loppuun. Näin Adelen hiljattain ja hän sanoi minulle sen olevan hänen kaikkien aikojen suosikkilevynsä. Se merkitsi minulle paljon, koska olen kova Adele-fani.”

Lisää luettavaa