Rex Brownin sooloalbumista ei ilmeisesti tule mitään Panteran tapaistakaan – mutta mielenkiintoinen siitä saattaa tulla

13.12.2016 09:40

Pantera-basisti Rex Brown vieraili SiriusXM-nettiradion haastattelussa puhumassa hieman ensi vuodelle suunnitellusta soololevystään (haastattelusta kertoi tekstimuodossa Blabbermouth). Tai ”soololevy” on tässä yhteydessä kenties hivenen harhaanjohtava termi, sillä albumi on tehty tiiviissä yhteistyössä Lance Harvill -nimisen kitaristin kanssa. Brown kuitenkin painottaa olevansa projektin ykkösmies.

Levyn musiikillinen anti näyttääkin olevan jotain aivan muuta kuin Panteran riffihelvettiä tai Downin sludgemöyryämistä. 1970-luvun rockia arvostava Brown on kertonut jo aiemmin, että levyllä kuuluu hänen rakkautensa Led Zeppeliniä kohtaan – osa kappaleista ilmeisesti kalskahtaa jopa Tom Waitsin varhaistuotannolta.

”Tällä levyllä olen se artisti, joka olen halunnut olla jo kauan. Annan vain tuulen puhaltaa, eipä sitä sen enempää voikaan tehdä. Ja uudet kappaleet ovat yhtä hyviä kuin mikä tahansa aiemmin julkaisemani musiikki”, Brown sanoo SiriusXM:n haastattelussa.

Sooloalbumi myös tehdään uusissa maisemissa, sillä levy valmistuu tuottaja Caleb Shermanin studiolla Tennesseen Nashvillessä. Brownin kokee Nashvillen huomattavasti kotoisammaksi ympäristöksi kuin vaikkapa Los Angelesin.

”Jos menet Losissa kysymään joltakulta, tulisiko hän soittamaan pari biisiä levyllesi, vastaus on saman tien, että ’paljonko maksat’. Haistakaa vittu!” Brown sanoo.

”Nashvillen yhteisö sen sijaan toivotti minut tervetulleeksi joukkoon. Asuin Calebin kämpillä, ja hän tuntee valtavasti porukkaa.”

Keikkojakin on tiedossa, vieläpä aina Euroopassa asti. Pitkää rundia ei Brown kuulemma jaksa tehdä, mutta tälläkin puheella on teoriassa mahdollista, että kaveri nähtäisiin klubikeikalla Suomessa saakka. Katsotaan!

Lisää luettavaa