RH Entertainmentin konkurssipesän hoitaja Ylelle: ”Kannattaa varautua siihen, että kaikkia lippurahoja ei välttämättä saa takaisin”

RH Entertainmentin tapahtumien toteutumisesta tiedotetaan heti, kun asioihin saadaan varmuutta.

Suomen suurimpiin tapahtumajärjestäjiin kuulunut RH Entertainment asetettiin Pirkanmaan käräjäoikeuden päätöksellä konkurssiin perjantaina 11. marraskuuta. RH Entertainmentilla oli vielä tälle vuodelle sovittuna useita suosittuja ja ison profiilin tapahtumia, kuten Raskasta joulua -kiertue, Katri Helenan joulukiertue, Blind Channelin konsertteja sekä Uriah Heepin juhlakiertue. Konkurssi onkin herättänyt huolta RH Entertainmentin tapahtumiin lippuja ostaneissa ja moni on pohtinut, toteutuvatko sovitut konsertit ja jos peruuntumisia tulee, saako kuluttaja rahojaan takaisin.

Yle haastatteli konkurssipesän pesänhoitajaksi määrättyä asianajaja Heikki Vesaa Krogerus -yhtiöstä ja kysyi tältä juurikin näistä lipunostajia pohdituttavista asioista. Vesan mukaan jokaisen tapahtuman kohdalla on kolme vaihtoehtoa: konkurssipesä voi yrittää järjestää tapahtuman itse, sen järjestää joku muu taho tai se peruuntuu kokonaan. Yhtenäistä linjaa ei siis ole, vaan jokaisen tapahtuman kohdalla käydään vaihtoehdot läpi. Tavoite on kuitenkin saada mahdollisimman moni tapahtumista toteutumaan.

”Heti kun saamme tiedon, että jokin järjestyy tai ei järjesty, pyrimme siitä tiedottamaan niin nopeasti kuin mahdollista”, Vesa kommentoi Ylelle.

Mikäli tapahtuma peruuntuu, peruuntumisesta aiheutuva vahinko on konkurssissa valvottavaa velkaa. Lipun ostaneita neuvotaan ottamaan yhteyttä suoraan konkurssipesään sähköpostitse. Vesa muistuttaa tällaisten asioiden käsittelyn vievän aikaa ja toivoo kuluttajilta kärsivällisyyttä.

”Kannattaa varautua siihen, että kaikkia lippurahoja ei välttämättä saa takaisin, eli ottaa ennakko-oletukseksi se, että jonkinnäköinen luottotappio voi olla kuluttajalla edessä. Kaikki sen yli on sitten positiivista.”

Kilpailu- ja kuluttajaviraston Nina Konu puolestaan vinkkaa Ylelle, että kaikista todennäköisimmin rahansa saa takaisin, jos liput on maksettu luottokortilla. Silloin vaatimukset voi esittää luottokorttiyhtiölle.