Risto kokosi yhteen helsinkiläisille tärkeitä asioita – kuuntele ääniteos

8.8.2012 10:34

Uutta studioalbumia rakentava tamperelaismuusikko Risto Ylihärsilä on koostanut neliminuuttisen ääniteoksen, jonka aikana helsinkiläiset puhuvat heille tärkeistä asioista. Teos on osa Stage - Helsingin teatterifestivaali -tapahtuman ohjelmistoa.

Uutta studioalbumia rakentava tamperelaismuusikko Risto Ylihärsilä on koostanut neliminuuttisen ääniteoksen, jonka aikana helsinkiläiset puhuvat heille tärkeistä asioista. Teos on osa Stage – Helsingin teatterifestivaali -tapahtuman ohjelmistoa.

– Kauniina kesäpäivinä kerätyissä äänissä on paljon kesäläppää. Ylivoimaisesti tärkein asia oli syystäkin aurinko, hyvänä kakkosena tuli jäätelö. Mukana oli kuitenkin myös muutamia yksittäisiä puheenvuoroja tärkeistä aiheista, jotka ovat olleet yhteiskunnallisissa keskusteluissa runsaasti esillä viime aikoina ja ansaitsivat jo sen vuoksi enemmän sekunteja kappaleessa, Ylihärsilä kuvailee.

– Kappale ei ole välttämättä mikään läpileikkaus suomalaisten tai helsinkiläisten mielenmaisemasta vaan pikemminkin oma kuvitelmani siitä, mitä yleinen mielipide kuvittelee suomalaisten pitävän tärkeänä tällä hetkellä. Eräänlainen tuplaharha siis. Yritin suosia vähän vakavampia näkökulmia kevyempien sijaan, mutta lopulta minulle jäi kuitenkin sellainen olo, että Suomessa menee ihan kohtuullisen hyvin, ainakin sillä hetkellä ja niissä paikoissa, joissa ihmisiä oli haastateltu.

Teoksen pariin pääsee täällä.

Lisää luettavaa