Rob Halford vaikeiden kysymysten äärellä: mitkä viisi levyä ottaisi mukaan autiolle saarelle?

22.8.2023 13:53

Yhdysvaltalainen AXS TV on ottanut näemmä tavakseen kysyä suuren luokan artisteilta, mitkä viisi albumia nämä ottaisivat mukaan autiolle saarelle, jos niiden varassa pitäisi pärjätä lopun elämää. Sarjan viimeisimmässä osassa kuullaan Judas Priestin Rob Halfordin vastaus tähän ajatusleikkiin. Alkuperäisen videohaastattelun voi katsoa täältä.

Halford näyttää luottavan valinnoissaan klassikko-osaston voimaan. Mukana on kolme levyä rock’n’rollin ja heavy rockin alkuvuosilta, yksi 1980-luvun ikivihreä sekä yksi pikkuisen tuoreempi tapaus.

”Mukaan on otettava Black Sabbathia, se alkuperäinen Black Sabbath -albumi jota pidän innoittajana kaikille hienoille asioille heavy metalissa”, Halford aloittaa.

”Sitten vähän Jimi Hendrixiä, koska olen itse turhautunut kitaristi ja ihailen kaikkea sitä, mitä kitaralla voi osaava kaveri tehdä. Joten Electric Ladyland Jimi Hendrixiltä, ehdottomasti. Sitten The Rolling Stonesin Get Yer Ya-Ya’s Out, Madison Square Gardenilla äänitetty livelevy. Se esittelee hyvin tämän yhtyeen energisyyden ja voiman. Yksi hienoimmista rock’n’roll-bändeistä, mitä on koskaan ollut.”

”Sitten voisi siirtyä vähän lähemmäs nykyhetkeä. Ryhdytään tosi raivokkaiksi ja aggressiivisiksi ja otetaan mukaan jotain Slayeriltä. Nyt poltetaan vähän juttuja pois siltä autiolta saarelta, tuo palmupuu saa luvan lähteä. Ottaisin siis Slayerin Reign in Bloodin sen raivon ja intensiivisyyden vuoksi. Viidenneksi valitsen jotain aivoja stimuloivaa, mikäli tällä tavoin voi kuvailla Maynard James Keenanin Tool-yhtyettä. Tool on merkinnyt minulle aina suurta seikkailua, koska heidän kappaleensa menevät todella uskomattomiin paikkoihin ja he ovat loistavaa musiikkia korvakuulokkeisiin. Sellaiset minulla olisi mukana saarella, jotta voisin kadottaa itseni hetkeksi Toolin maailmaan.”

Ei hullumpi listaus! Aika erilainen ainakin kuin Vince Neilin vastaava. Mötley Crüen laulaja vastasi samaan kysymykseen aiemmin elokuussa, hänen valintansa voi tarkastaa esimerkiksi täältä.

Lisää luettavaa