Robert Plant kummastelee, miksi häneltä kysellään jatkuvasti eläköitymisestä – ”’Etkö ole jo tehnyt tarpeeksi?’ ’Tarpeeksi vittu mitä?’

Harvassa ovat Robert Plantin kaltaisen uran luoneet muusikot. Vaikka nykyisin 73-vuotias laulaja onkin vuosikymmenten varrella julkaissut uutta musiikkia tasaiseen tahtiin aina näihin päiviin asti, on mieheltä myös jatkuvasti kyselty tämän elälöitymissuunnitelmista. Mikin ripustaminen naulaan ei entisen Led Zeppelin -keulakuvan mukaan ole edelleenkään ajankohtaista.

”Ihmisillä oli tapana kysellä, ’Etkö ole jo tehnyt tarpeeksi?'” Plant sanoo Telegraphin haastattelussa. ”’Tarpeeksi vittu mitä?’ ’Tarpeeksi eläköityäksesi.’ Kuvittele että sinua on siunattu 40 lisävuodella, etkä edelleenkään tiedä tarpeeksi lopettaaksesi. Aina on jotain uutta opittavaa, uusia suuntia tutkittavaksi. Rakastan sitä.”

Plantin mukaan muusikkous onkin ”elinikäinen homma”. Tähän toteamukseen on helppo uskoa, sillä Plant julkaisi juuri Alison Kraussin kanssa Raise the Roof -albumin, eikä minkäänlaisia hyytymisen merkkejä ole muutoinkaan ilmassa.