Rock and Roll Hall of Fame -järjestäjien ele sai Yes-kiipparistin mielen muuttumaan – Rick Wakeman osallistuu sittenkin juhlallisuuksiin

Progrock-yhtye Yes on yksi tänä vuonna Rock and Roll Hall of Fameen nimitetyistä yhtyeistä yhdessä muun muassa Pearl Jamin, Journeyn ja Electric Light Orchestran kanssa.

Uutisoimme aiemmin yhtyeessä useaan otteeseen vaikuttaneen kosketinsoitinvelho Rick Wakemanin kieltäytyneen jyrkästi osallistumasta Hall of Fame -juhlallisuuksiin. Kiipparisti nimittäin kritisoi Hall of Fame -organisaation tapaa antaa tunnustusta yhtyeille, joiden avainjäsenistä on aika jo jättänyt. Tässä tapauksessa Wakeman totesi, ettei aio ottaa palkintoa vastaan ilman basisti Chris Squirea, joka menehtyi leukemiaan vuonna 2015.

Nyt Wakeman on kuitenkin pyörtänyt päätöksensä ja aikoo sittenkin osallistua Hall of Fame -juhlallisuuksiin. Wakeman muutti mielensä, kun Rock and Roll Hall of Fame -organisaatio ilmoitti antavansa Chris Squiren vaimolle palkinnon tunnustukseksi edesmenneen basistin panostuksesta yhtyeessä.

– Ilmoitan nyt osallistuvani ilomielin juhlamenoihin New Yorkissa ja seisovani ylpeänä sekä toverieni Jonin [Anderson, laulaja] ja Trevorin [Rabin, kitara] rinnalla, samalla kun Scottie vastaanottaa palkinnon miehensä puolesta. Toivottavasti tämä tarkoittaa edesmenneitä muusikoita palkittavan ja muistettavan Hall of Famessa myös tulevaisuudessa, Wakeman kirjoittaa verkkosivuillaan.

Tunnustuksen saaneet bändit myös yleensä esittävät kappaleen tai pari Hall of Fame -gaalassa, joten kenties jonkinlainen reunion saadaan nyt aikaan myös Wakemanilla vahvistettuna. Wakemanin, Andersonin, Rabinin ja Squiren lisäksi Hall of Fameen pääsevät kitaristi Steve Howe, kosketinsoittaja Tony Kaye, rumpali Alan White sekä rumpali/perkussionisti Bill Bruford. Lukuisia miehistönvaihdoksia läpikäynyt yhtye toimi tällä kokoonpanolla 80- ja 90-lukujen taitteessa ja julkaisi myös Union-albumin vuonna 1991.