Rick Wakeman ei aio osallistua Yes-yhtyeen Rock ’n’ Roll Hall of Fame -juhlallisuuksiin – ”Liian myöhäistä”

Lontoossa 1968 perustettu progressiivista rockia soittava Yes on yksi Rock ’n’ Roll Hall of Fameen tänä vuonna nimitetyistä yhtyeistä. Ensimmäistä kertaa vuonna 1971 yhtyeeseen liittynyt ja yhteensä viitenä eri ajanjaksona bändissä koskettimia soittanut Rick Wakeman ei kuitenkaan aio osallistua nimitysjuhlallisuuksiin huhtikuussa. Itse asiassa kosketinsoittaja ei ole ylipäänsä koko nimityksestä järin innoissaan.

– Olisin paljon tyytyväisempi, mikäli meidät olisi valittu vuosia sitten, kun se oli oikeasti ansaittua. Nyt on liian myöhäistä. En oikein osaa suhtautua hyvin siihen, että niin moni bändi nimetään Hall of Fameen sen jälkeen, kun avainjäsenistä on jo aika jättänyt, Wakeman kertoo verkkosivuillaan.

– Hyviä esimerkkejä ovat The Who ja John Entwistle, Deep Purple ja Jon Lord ja nyt Yes ilman Chris Squirea.

Basisti Chris Squire oli bändissä mukana sen perustamisesta aina kuolemaansa saakka. Vuonna 2015 leukemiaan menehtynyt Squire oli kuollessaan yhtyeen ainoa alkuperäisjäsen.

Hall of Famen palkintoseremonioissa on vuosien varrella nähty monia klassikko- ja alkuperäiskokoonpanojen reunioneita sekä erikoisesityksiä, mutta tänä vuonna sellaista ei siis ainakaan tulla Yesin kohdalla näkemään. Wakeman nimittäin vakuutta, ettei hän tule ”missään olosuhteissa osallistumaan juhlatilaisuuteen” edes vieraana.

Yesin lisäksi tänä vuonna Hall of Fameen nimitetään muun muassa Pearl Jam ja Tupac Shakur. Hall of Fameen päästäkseen ehdokkaan ensimmäisen singlen julkaisusta tulee olla kulunut vähintään 25 vuotta.