Rock and Roll Hall of Fame -seremoniat eivät taida koskaan mennä kuin Strömsössä – tällä kertaa kuohuu Dire Straitsin suunnalla

4.4.2018 12:47

Ei vuotta ilman Rock and Roll Hall of Fame -liitännäistä draamaa. Kuvio alkaa olla vanha tuttu: ensinnäkin kohua nousee Hall of Fameen kiinnitettävistä bändeistä (ja erityisesti siitä, keitä sinne ei päästetä) ja toiseksi paikalle kutsuttavat yhtyeet ovat riitaantuneet keskenään niin pahasti, etteivät mahdu enää samalle lavalle. Tai sitten koko Hall of Fame -homma ei vain voisi vähempää kiinnostaa.

Aikaisempina vuosina tätä draamaa on nähty esimerkiksi Guns N’ Rosesin yhteydessä, kun Axl Rose jäi pois bändin vihkimisseremoniasta vuonna 2012. Nyt kantautuu tietoja, että Dire Straits nousee ensi viikon gaalassa lavalle ilman Mark Knopfleria – mikä tuntuu tietysti kummalliselta, kun Knopfler käytännössä oli koko Dire Straits. Asiasta uutisoi Ultimate Classic Rock.

Tilannetta selventää Dire Straitsin kosketinsoittaja Alan Clark kotisivuillaan. Hän kirjoittaa, että lavalle nousevat ensi viikolla hänen lisäkseen basisti John Illsley ja toinen kosketinsoittaja Guy Fletcher. Lauluosuuksista huolehtii Stevie Wonder.

Mark Knopfler ei ole kommentoinut julkisesti, miksi hän jää pois gaalasta, mutta Dire Straitsissa toista kitaraa soittanut velipoika David Knopfler valitteli aikaisemmin Facebookissa Rock and Roll Hall of Famen kitsastelleen matkakuluissa.

”He lupasivat ensin kustantaa matkani, mutta suuressa viisaudessaan he peruivat lupauksensa myöhemmin. Toki on ymmärrettävää, että organisaatio, joka saa viisi miljoonaa vuodessa sponsorirahaa ja laskuttaa satatuhatta dollaria pöytävarauksesta ja jonka ei tarvitse maksaa esiintyjille palkkioita, pelästyy ajatusta taksin maksamisesta lentokentälle”, David veisteli Facebookissa.

Uutiseen kannattanee jättää takaporttia hivenen rakoselleen, sillä aprillipäivästä on kulunut vain hetken verran ja Knopflereiden poisjäännistä ei ole tiedotettu Hall of Famen virallisilla kanavilla. Katsotaan, miten homma etenee.

Lisää luettavaa