Rock-superyhtye selvitti riitansa ja suuntaa ensi vuonna studioon neljännen albuminsa kimppuun

Black Country Communion, jonka kokoonpanossa vaikuttavat Glenn Hughes, Joe Bonamassa, Jason Bonham ja Derek Sherinian, julkaisi kolme albumia vuosien 2010-2012 aikana. Afterglow-albumin aikana Bonamassan tiukka soolokeikka-aikataulu hiersi erityisesti Hughesia ja bändi laitettiin telakalle tulehtuneiden välien vuoksi.

Rumpali Jason Bonham kertoi SiriusXM-radion Eddie Trunk show’ssa toukokuun alussa vieraillessaan Bonamassan lähestyneen muuta yhtyettä ja ehdottaneen uuden levyn äänittämistä.

– Hän lähetti kaikille viestin: ’En voi uskoa, että ensimmäisestä BCC-levystä on jo kuusi vuotta. Mitä sanotte, katsotaanko vieläkö ruuti on kuivaa?’. Siinä se. Odotin ensin muiden vastauksia. En halunnut olla ensimmäinen, joka reagoi. Mutta olin ehdottomasti mukana, Bonham kertoo.

– Ensimmäisen levyn tekeminen oli hienoa aikaa. Samoin toisen levymme. Muistan sen innokkuuden. Me käytännössä sävelsimme ja äänitimme levyt kahdeksassa päivässä. Etenimme kahden biisin päivätahtia parhaimmillaan.

Tarkempaa ajankohtaa Bonham ei osannut vielä levyn ilmestymiselle antaa, mutta studioon yhtye suuntaa alkuvuodesta 2017. Black Country Communionin aiemmatkin levyt tuottanut Kevin Shirley on lupautunut jälleen mukaan.

– Luultavasti tammikuussa kaikilla on aikaisintaan kalenterissa tyhjää tälle projektille. Juttelin Shirleyn kanssa ja todennäköisesti samalla konseptilla jatketaan, eli levy tehdään spontaanisti paikan päällä studiossa, Bonham kertoi suunnitelmista.