Rockiin vaihtaneen poptähti Demi Lovaton albumin mainoskampanja järkytti Briteissä – kiellettiin kristittyjä loukkaavana

11.1.2023 22:12

Poptähti Demi Lovato vaihtoi hiljattain rockimpaan ilmaisuun, ja pestasi samassa rytäkässä Alice Cooperin rinnalla jo vuosia soittaneen kitaristi Nita Straussin yhtyeeseensä.

Lovaton viimeisimmän albumin mainoskampanja onnistui kuitenkin herättämään Isossa-Britanniassa siinä määrin närää, että se kiellettiin kristittyjä loukkaavana.

BBC uutisoinin mukaan järkytystä aiheutti niin levyn nimi Holy Fvck kuin sen kansikuvasta tehty julistekin. Otoksessa Lovato makaa bondage-tyyppisissä tamineissa ristin muotoisella sängyllä. Julisteesta tehtiin neljä valitusta ja se ehti olla näytillä vain neljän päivän ajan.

Ison-Britannian mainosalaa valvovan Advertising Standards Authorityn (ASA) mukaan julisteen ”nähtiin yhdistelevän seksuaalisuutta pyhään krusifiksin symboliikkaan.” Tämä tulisi todennäköisesti loukkaamaan syvästi kristittyjä, organisaatio lisää.

Polydor Records kommentoi kuvan olleen tarkoitettu albumin promotoimiseen eikä uskonut sen olevan millään muotoa loukkaava.

Lovaton elokuussa 2022 julkaisema albumi käsittelee laulajan alkoholi- ja huumeriippuvuuksista sekä mielenterveysongelmista toipumista.

Alla levyn mainosjulisteessa käytetty kansikuva.

Lisää luettavaa