Rockin historiaa kunnioitetaan Club Suavessa

31.1.2014 18:49

1990-luvun lopulla ja vuosituhannen vaihteessa uusia klubeja kasvoi kaupunkeihin kuin hometta uuteen suomalaiseen rakennustaidon näytteeseen. Klubilla viittaamme siis jotenkin teemoitettuihin iltoihin erilaisissa juottoloissa.

Uuden vuosituhannen ensimmäisen vuosikymmenen jälkeen on ollut havaittavissa selvä hidastuminen, jonka yhteyttä flyer-kulttuurin kuolemiseen sosiaalisen median myötä voi vain spekuloida.

Tässä klubeja hysteerisesti generoivassa kulttuurissa kasvaneena tervehdin ilolla Helsingissä, 3. linjan Club Libertéssä aloittavaa, hiusrasvamerkistä nimensä saanutta Club Suavea. Klubin ohjelman takana on Melrosen laulajana ja kitaristina tunnettu Tokela ja ohjelma on harvinaisen kova.

Ohjelma tekee kunniaa rock’n’rollin historialle ottamalla asiasta tikkua perseeseensä, eli tarjolla on lajin henkeä toteuttavia orkestereita pelkkiin muotoseikkoihin juuttuneiden larppaajien sijaan. Tyylien kirjo kattaa kaiken vaihtoehtorockista neobillyyn ja bluegrassista countryyn.

Kevään huippukohtiin lukeutuu muun muassa 19. helmikuuta, kun uutta levyä valmistelevan Melrosen seuraksi saapuu Turusta (tai Mynämäeltä) pitkään horroksessa uinunut Boomhauer.

Maaliskuun 19. päivä tapahtuva brittiläisen neobillyjyrän Restlessin visiitti on myös yksi huippuhetkistä. Molemmissa illoissa saa Fenderin Telecaster kyytiä.

Club Suave juhlii Libertéssä yleensä keskiviikkoisin, mutta ajoittain keikkoja tarjotaan perjantaisin, kuten 5. helmikuuta, kun Melrose pistää pystyyn ”livetreenit” ja illan toisena bändinä nähdään King Star.

 

* * * * *

 

Klubi aloitti 8. tammikuuta Munsonsin ja Jo’ Buddy & Down Home King III:in tahdittamana. Kevään loppuohjelma näyttää tältä:

31.1. t:mi Ahvonen-Nikola, The Firebugs (FIN/RUS)

5.2. Melrose, King Star

12.2. Rebound, Melrose

19.2. Boomhauer, Melrose

28.2. Eero Raittinen & Eldis, Lani Trio

5.3. Hola Ghost (DN)

12.3. Dave Lindholm

19.3. Restless (UK)

28.3. The Others aka 22-Pistepirkko, The Fanatic IV

Lisää luettavaa