Rockin kuolema jaksaa puhuttaa – nyt ikuisuusaihetta kommentoi Metallica-laulaja James Hetfieldin poika Castor

Youtube

Rockin kuolemasta on puhuttu jo vuosikaudet, hätäisimpien aloittaessa jo 1950-luvulla, mutta puheet ovat lisääntyneet entisestään Gene Simmonsin ripoteltua tuhkaa genren päälle vuoden 2014 haastattelussaan. Tämän jälkeen mies on toistanut näkemystään, jonka mukaan rock on todellakin kuollut, ja syyllisiä siihen ovat musiikkia ilmaiseksi ladanneet ja kuunnelleet fanit.

Nyt Metallica-keulakuva James Hetfieldin Bastardane-yhtyeessä rumpuja soittava poika Castor Hetfield on valottanut omia ajatuksiaan aiheesta.

Bastardanen nuorilta muusikoilta kysyttiin mielipidettä Simmonsin kommentteihin Mike Nelson Show’n haastattelussa.

”Hän [Simmons] valehtelee. Se on paskapuhetta”, kitaristi Ethan Sirotzk toteaa. ”Luulen sen tulevan takaisin mutta hyvin erilaisena. En usko elpymisen tapahtuvan tyyliin, ’80- ja 90-luvut ovat täällä taas.’ Uskoisin ihmisten ottavan sieltä vaikutteita ja luovan jotain uutta, joka tulee olemaan todella isoa ja jännittävää.”

”On paljon ihmisiä, jotka ovat nähneet ainoastaan keikkoja, joissa on joku tyyppi mikrofonin ja tietokoneen kanssa”, Hetfield lisää. ”En aio vihata musiikkia, vaan sen liveaspektia — mitä menet katsomaan?”

Rumpali painottaakin rockilla olevan elinvoimaa erityisesti livemusiikkina.

”Luulen ihmisten alkavan ymmärtää että se [rock] on aitoa ja sitä osataan arvostaa, erityisesti nyt kun on niin paljon noita tietokonetyyppejä. Sitä on paljon siistimpää katsoa livenä — siinä on enemmän meneillään — ja se tuntuu intensiivisemmältä. Voit mokailla — voit mokata kitaran varressa. Tietokone ei mokaa.”

Katso haastattelu alta.