Roger Waters antoi pojalleen yllätyspotkut bändistään – jälkikasvu jatkaa isänsä musiikin esittämistä Pink Floyd -tribuuttipumpussa

30.11.2023 22:10

Roger Watersilla oli loppuvuodesta 2016 varsin ikävää kerrottavaa pojalleen Harrylle. Pink Floyd -basisti nimittäin ilmoitti erottavansa esikoisensa kiertuebändistään sen kummemmin syitä erittelemättä. Näin ainakin Harry Waters väittää tuoreessa Rolling Stonen haastattelussa.

”Minulle annettiin kenkää”, Harry sanoo. ”Se oli aika masentavaa.”

Harry ei suinkaan ollut ainoa saman kohtalon kokenut muusikko, sillä Roger näytti kertaheitolla ovea kaikille muille paitsi kosketinsoittaja Jon Carinille ja kitaristi Dave Kilminsterille.

”Luulen, että hän halusi tuoreempaa verta, jotain uutta ja raikasta”, Harry pohdiskelee. ”En ole varma hänen syistään, mutta kaikki paitsi kaksi henkilöä sai potkut. Mutta muut erotetut eivät olleet hänen poikiaan, joten se sattui aika pahasti.”

Harry on kuitenkin jatkanut soittopuuhia isänsä musiikin parissa. Hiljattain mies oli kiertueella Primus-basisti Les Claypoolin Fearless Flying Frog Brigade -kokoonpanon kanssa soittamassa Pink Floydin Animals-albumin kappaleita. Lisäksi mies on esiintynyt Pink Floyd -tribuuttibändi Brit Floydin riveissä yhdessä entisen Floyd-taustalaulaja Durga McBroomin sekä yhtyeen ex-saksofonisti Scott Pagen kanssa.

Harry kertoo jälkimmäisen projektin tiimoilta vain ilmestyvänsä paikalle ja soiton kulkevan sen kummemmin treenailematta.

”Olen soittanut tätä musiikkia noin kolmisenkymmentä vuotta”, Harry sanoo. ”Pärjäämme kyllä treenaamatta. Tunnemme kaikki materiaalin sen verran hyvin.”

Harry kommentoi myös isänsä aika ajoin otsikoihin nousevia yhteiskunnallisia ja poliittisia näkemyksiä. Aiemmin tänä vuonna polemiikkia herätti erityisesti Rogerin esiintyminen natsiunivormua muistuttavassa asussa Saksassa.

”Hän ei todellakaan ole antisemitisti”, Harry toteaa. ”Ihmiset sanovat että hän pukeutuu ss-univormuun ja on laittanut Daavidin tähden [ilmalla täytettävään] sikaan. Haluan vain sanoa, että ’vitun idiootit, hän on tehnyt sitä 40 vuotta. Se on satiiria.’ Siassa on myös Mercedeksen logo, sirppi ja vasara sekä dollarin merkki… hän tuo kaikki maailman pahuudet näytille. Mutta ihmiset ymmärtävät sen väärin ja luulevat hänen olevan antisemitistinen, mikä on todella typerää.”

Lisää luettavaa