Roger Waters hermostui uutuusdokumentista, joka pureutuu muusikkoa vastaan esitettyihin antisemitismisyytöksiin – ”Se on propagandaa”

1.10.2023 21:24

Roger Waters on julkaissut lausunnon, jossa kritisoi uutuusdokumenttia.

The Dark Side of Roger Water pureutuu Watersia vastaan esitettyihin antisemitismisyytöksiin, eikä muusikko ole tyytyväinen tapaan, jolla hänet siinä esitetään. Watersin mukaan elokuvantekijät yrittivät saada hänet mukaan dokumenttiinsa, mutta hän kieltäytyi.

Nyt Waters on avautunut aiheesta kotisivuillaan julkaisemassaan pitkässä kirjoituksessa.

”Olen koko ikäni käyttänyt urani minulle antamaa alustaa tukeakseni asioita joihin uskon. Uskon intohimoisesti yleismaailmallisiin ihmisoikeuksiin. Olen aina työskennellyt tehdäkseni maailmasta paremman, oikeudenmukaisemman ja kohtuullisemman veljilleni ja siskoilleni kaikkialla maailmassa, riippumatta etnisyydestä, uskonnosta tai kansallisuudesta aina Yhdysvaltain öljyteollisuuden uhkailemista alkuperäisasukkaista oikeuksiensa puolesta protestoiviin iranilaisnaisiin.”

”Siksi toimin aktiivisesti väkivallattomassa protestiliikeessä, joka vastustaa Israelin hallituksen laitonta Palestiinan miehitystä ja palestiinalaisten törkeää kohtelua. Ne, jotka haluavat yhdistää tämän tavoitteen antisemitismiin, tekevät meille kaikille valtavan karhunpalveluksen.”

”Totuus on, että olen usein suulas ja taipuvainen epäkunnioittavuuteen, enkä voi muistaa mitä sanoin yli 13 vuotta sitten. Olen työskennellyt juutalaisten kanssa läheisesti monta vuotta, niin muusikoiden kuin muidenkin.”

”Jos olen järkyttänyt filmillä esiintyviä henkilöitä, olen pahoillani. Mutta voin sanoa täydellä varmuudella, että en ole, enkä ole koskaan ollut antisemitistinen – kaikki minut kunnolla tuntevat voivat sen vahvistaa. Juutalaiset ovat monimuotoinen, kiinnostava ja monimutkainen joukko, aivan kuten loputkin ihmiskunnasta. Monet ovat liittolaisia taistelussa tasa-arvon ja oikeuden puolesta Israelissa, Palestiinassa ja ympäri maailmaa.”

”Dokumentti vääristelee näkemyksiäni Israelista ja sen poliittisesta ideologiasta, sionismista. Se nojautuu antisemitismin määritelmään, jossa Israelin kritisoiminen nähdään antisemitismisenä ja sionismin oletetaan olevan oleellinen osa juutalaista identiteettiä. Juontajan ja kahden haastateltavan esittämät näkemykset on laajalti asetettu kiistanalaisiksi monien, mukaan lukien juutalaisten toimesta.”

”CCA-filmi manipuloi materiaalia ja lainauksia ajaakseen omaa agendaansa ja on monessa suhteessa hyvin harhaanjohtava.”

”Lyhyesti todettuna elokuva on heppoista, anteeksipyytelemätöntä propagandaa, joka irrottaa umpimähkäisesti minun väitettyjä sanomisiani tai tekemisiäni eri ajoilta ja eri asiayhteyksistä kuvatakseen minut antisemitistinä ilman minkäänlaisia perusteita.”

Dokumentin tekijät eivät ole toistaiseksi kommentoineet Watersin kirjoitusta.

Lisää luettavaa