Roger Waters tylyttää U2:n Bonoa termein, jotka eivät sovi perhelehdessä julkaistavaksi

19.2.2024 19:40

Roger Waters on jälleen avannut sanaisen arkkunsa ja valinnut sieltä varsin kirjavia sanankäänteitä käyttöönsä. Näiden kohteeksi valikoitui Bono, joka kommentoi alkuvuodesta U2:n keikalla Las Vegasissa Israelin ja Hamasin välistä sotaa. Jupakasta uutisoi NME.

Kaikki sai alkunsa, kun Bono puhui konserttivieraille Hamasin 7. lokakuuta toteuttamasta hyökkäyksestä keskelle Supernova Sukkot Gathering -musiikkifestivaalia viiden kilometrin päässä Gazan rajasta. Verilöylyn jälkeen tapahtuma-alueelta löytyi 260 ihmisen ruumiit, ja hyökkääjät ottivat useita panttivankeja. Bono omisti Pride (in the Name of Love) -kappaleen hyökkäyksessä surmansa saaneiden muistolle ja toivoi rauhaa konfliktin osapuolten välille. Kappaleen sanoituksia muutettiin niin, että Bono lauloi kolmannen säkeistön totutusta poiketen ”Stars of David, they took your life but they could not take your pride”.

”Sen valossa, mitä on tapahtunut Israelissa ja Gazassa, väkivallattomuudesta kertova kappale tuntuu jopa naurettavalta. Olemme kuitenkin aina rukoilleet rauhan ja väkivallattomuuden puolesta”, Bono sanoi.

Israelin politiikkaa tiukasti vuosien mittaan kritisinut Waters ei tästä ilahtunut. Al Jazeeran haastattelussa Waters kuvailee Bonoa alatyylisin sanavalinnoin.

”Äitini opetti minua, että monimutkaisten ongelmien edessä täytyy aivan ensimmäiseksi lukea, lukea ja lukea. Seuraava osa on sitten helppo: täytyy tehdä oikein”, Waters sanoo. ”Jonkun pitäisi nostaa Bono ilmaan nilkoista ja ravistella tätä, kunnes hän lakkaa olemasta sellainen valtava paskakasa.”

”Meidän täytyy alkaa sanoa näille ihmisille, että teidän mielipiteenne ovat vastenmielisiä ja halventavia”, Waters jatkaa. ”Se mitä hän teki pari viikkoa sitten Las Vegasissa, kun hän lauloi ’Daavidin tähdistä’, oli yksi vastenmielisimmistä asioista mitä olen koskaan nähnyt.”

Waters viitannee siihen, että Israelin kostotoimet Gazassa ovat vaatineet moninkertaisen määrän kuolonuhreja. Eipä tuo kommentti joka tapauksessa hirveästi tyylipisteitä kerää.

Lisää luettavaa