Ronnie James Dio oli hieno mies, kuten tämäkin Anthrax-kitaristin tarina todistaa

10.7.2022 23:35

Ronnie James Dio tunnettiin yhtenä heavy metalin mukavimmista miehistä, joka muisti vuosia aiemmin tapaamansa ihmiset ja tilanteet jopa hämmästyttävällä tarkasti. Yksi laulajalegendan oman uransa alkutaipaleella tavanneista oli Anthrax-kitaristi Scott Ian, joka sai oman maistiaisensa Dion ilmiömäisestä kasvomuistista – ja herrasmiehen elkeistä.

”Tapasin Ronnien ensimmäistä kertaa vuonna 1982, jolloin hän oli vielä Black Sabbathissa”, Scott muistelee Metal Hammerille. ”Sabbath soitti Meadowlandsissa New Jerseyssä Mob Rules -kiertueellaan, ja pääsin tapaamaan häntä nopeasti keikan jälkeen. Olimme perustaneet Anthraxin noin vuotta aiemmin, joten sanoin hänelle, että ’olen Anthrax-nimisessä bändissä, teemme levyn, jne.’ Hän oli todella ystävällinen ja kohtelias vaikka hänellä ei ollut hajuakaan siitä kuka olin.”

Viisi vuotta myöhemmin Anthrax oli yksi metallin kuumimmista nimistä. Orkesteri kiinnitettiin Monsters Of Rock -festivaaleille Bon Jovin, Metallican sekä Dion kanssa.

”Olimme backstagella Doningtonissa kun näin Ronnien seisoskelevan paikalla ja tuumin, että ’voi paska, sehän on Ronnie James Dio'”, Scott kertoo. ”Menin hänen luokseen ja aloimme jutella. Totesin, että ’olemme itse asiassa tavanneet aiemmin…’ Hän katsoi minua ja sanoi: ’New Jersey, Meadowlands, Mob Rules -rundi, keikan jälkeen. Eikö vain?’ ’Muistatko sen?’ ihmettelin. Hän siihen: ’Joo, kerroit minulle Anthraxista, miten voisin unohtaa? Hienoa nähdä että löitte läpi.'”

”Minulla oli se energia jo ennen lavalle menoa. Pelkästään se, että Ronnie muisti tapaamisemme ja bändimme nimen”, Scott hämmästelee. ”Hän oli yksinkertaisesti mukavin persoona, jonka saatoit koskaan tavata.”

Dio menehtyi vatsasyöpään 16. toukokuuta 2010.

Lisää luettavaa