Ronnie James Dion hologrammi lähtee ensi vuonna kiertueelle – ”Tulee räjäyttämään tajunnan”

Vuonna 2010 kuolleen Ronnie James Dion bändin vanhoista jäsenistä koostuva Dio Disciples yllätti katsojat viime kesän Wacken-metallifestivaaleilla tuomalla edesmenneen laulajan takaisin lavalle hologrammina yhden kappaleen ajaksi. Ensi vuonna Dion hologrammi lähtee puolestaan kokonaiselle kiertueelle.

Hologrammin luoneen EyeIllusion-yhtiön toimitusjohtaja Jeff Pezzuti kertoi Talking Metal -podcastin haastattelussa Dion esittävän keikkasetissä kuusi tai seitsemän kappaletta ja hologrammin ulkonäkö muutetaan vastaamaan aina esitettävän kappaleen aikakautta. Wacken-keikalla hologrammi pohjautui 80-luvun lopun Dioon, mutta keikalla nähdään sekä nuorempi että vanhempi Ronnie.

– Kiertuee tulee räjäyttämään tajunnan. Lavalla on hologrammin lisäksi laulamassa Tim ”Ripper” Owens ja Oni Logan, jotka myös duetoivat Ronnien kanssa. Fanit tulevat taatusti hämmästymään. Aiomme myös herättää Dion kansitaiteet henkiin, Pezzuti hehkuttaa.

Kiertueen ajankohtaa ja keikkapäiviä ei tätä kirjoittaessa ole vielä vahvistettu, mutta sillä on kuitenkin laulajan lesken, Wendy Dion hyväksyntä. Dio Disciples yhtyeessä soittavat kitaristi Craig Goldy, rumpali Simon Wright, kosketinsoittaja Scott Warren ja basisti Björn Englén.