Rubik lopettaa toimintansa

Suomen indiebändien kärkinimiin lukeutuva Rubik lopettaa toimintansa. Bändi soittaa viimeisen keikkansa Helsingissä, Korjaamon Vaunusalissa perjantai-iltana 20. joulukuuta.

− Pääsyy lopettamiselle on se, ettei Rubik enää tunnu kirjoittamalleni musiikille relevantilta kanavalta. Jotain uutta on ollut syntymässä jo pitkään, mutta se vaatii ympärilleen puhtaat raamit ja viitoittamattoman kartan. Asiat ovat vuosien saatossa edenneet kenties paremmin kuin olisimme osanneet toivoa, mutta aika ajoin on syytä ravistella labyrinttia − ei välttämättä päästäkseen ulos vaan eksyäkseen syvemmälle sen uumeniin, Rubikin biisintekijä ja laulaja Artturi Taira kertoo levy-yhtiön tiedotteessa.

Viimeisellä keikallaan bändin ydinnelikko Artturi Taira, Sampsa Väätäinen, Samuli Pöyhönen ja Jussi Hietala marssittavat lavalle runsaan joukon muusikoita, joiden kanssa yhtye on vuosien saatossa työskennellyt.

Rubik on saavuttanut kymmenvuotisella taipaleellaan kotimaiselle indiebändille poikkeuksellista menestystä. Yhtye on nähty ainoana suomalaisbändinä Barcelonan Primavera-festivaaleilla. Rubik on noussut lavoille myös Szigetin ja Roskilden kaltaisissa tapahtumissa.

Lisäksi bändi on soittanut lukuisia mittavia kiertueita Pohjois-Amerikkaa myöten sekä noteerattu Teosto- ja Nordic Music Prize -palkintoehdokkuuksilla.

Rubikin edellinen studioalbumi, vuosiäänestyksissä palkintopöydät putsannut Solar ilmestyi vuonna 2011. Bändin viimeiseksi julkaisuksi jäi viime kesänä ilmaislatauksena julkaistu Fake Music Mixtape.

Liput yhtyeen viimeiselle keikalle tulevat myyntiin keskiviikkona 13. marraskuuta kello 9. Liput myy Tiketti.